Community blog: De Sims 4 wordt vijf

De Sims 4 wordt vijf

Van harte gefeliciteerd met jullie vijfde verjaardag, spelers van De Sims 4! We hebben zo veel meegemaakt als community en we willen jullie oprecht bedanken voor jullie nimmer aflatende steun. Jullie zijn een inspiratie voor iedereen die aan De Sims werkt en we voelen ons gezegend dat we zo’n gepassioneerde wereldwijde community hebben. Het is om die reden dat we zo enthousiast zijn om deze jubileumupdate met terrasmeubilair, configureerbare trappen, en kleding en voorwerpen gebaseerd op de moslim-cultuur met jullie te delen. Om wat meer specifieke informatie te krijgen over de ontwikkeling van deze update, spraken we met SimGuruGraham, een producent in het team. Lees het onderstaande interview en vergeet niet om de game zo snel mogelijk te updaten om van de nieuwe content te genieten.

Hoi Graham! Kun je ons wat meer vertellen over wat je doet voor De Sims?

In mijn tien jaar bij Maxis heb ik uitsluitend als producent gewerkt aan De Sims 3 en De Sims 4. Ik vind productie erg leuk werk, omdat je op verschillende momenten in de ontwikkeling steeds andere verantwoordelijkheden hebt. Ik maak het project van start tot finish mee, van de eerste concepten tot het moment dat de spelers het spel in handen krijgen. Een aspect van productie dat ik bijzonder bevredigend vind, is dat ik namens onze community van spelers kan spreken, dat ik hun interesses vertegenwoordig en het team kan stimuleren om de dingen die we bedenken en maken door de ogen van de spelers te bekijken.

De jubileumupdate voor het eerste lustrum ziet er geweldig uit! Wat mogen spelers verwachten van deze patch?

Ik ben het er helemaal mee eens! Er zitten veel nieuwe dingen in deze update. Er zit voor iedereen wel iets bij. We zijn enthousiast over de nieuwe kleding en voorwerpen geïnspireerd door de moslim-cultuur waarmee we het voor Sims uit de hele wereld mogelijk willen maken invulling te geven aan de manier waarop ze zichzelf willen uiten. De set bevat onder andere een kledinglijn met traditionele en meer moderne looks voor volwassenen, plus nieuw outfits voor kinderen. Om de vijfde verjaardag letterlijk te vieren, stelden we ons voor om vrienden en familie uit te nodigen voor een samenzijn aan het eind van de zomer. Er zijn sets kleurrijke, casual zomerkleding voor je Sims, en een compleet assortiment terrasmeubilair om de feestlocatie gezellig te maken. En we hebben nu eindelijk configureerbare trappen in De Sims 4! De community wil al heel lang meer flexibiliteit bij het bouwen van trappen. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen spelers naar hartenlust aan trappen trekken, trappen duwen en trappen vormen. Net zoals ze dat kunnen met het andere bouwgereedschap in het spel. L-vormige, U-vormige, Z-vormige trappen, het kan allemaal, en meer!

En deze update bevat ook veel nieuwe kleren, voorwerpen en spullen voor in huis. Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Bij de besprekingen over het toevoegen van een set kleding en voorwerpen ter ere van de vijfde verjaardag van De Sims 4, wilden we zeker ervoor zorgen dat onze creaties leuke verwijzingen naar De Sims zouden bevatten, maar toch veelzijdig genoeg zouden zijn om ze in elke kledingkast of elk huis te kunnen gebruiken. We vonden het idee voor een feest in de buitenlucht met groepen vrienden geweldig. Door bepaalde dingen die dit jaar aan het spel zijn toegevoegd, zoals de loungestoelen en paalfunderingen, kwamen we op het idee van een nieuwe terrasset. De meubels lopen behoorlijk uiteen qua vormgeving, van effen kleuren tot leuke patronen, met onder andere Sims-klassiekers als plumbobs, tosti’s en flamingo’s.

Wat was de grootste uitdaging voor jou en het team? Met welk nieuw onderdeel ben je het blijst?

Het toevoegen van kleding en architectonische elementen geïnspireerd op de moslim-cultuur was een kans voor sommige mensen in het team om van anderen te leren en om onze spelers meer manieren te bieden om verhalen in het spel te vertellen die relevant zijn voor hun eigen ervaringen. Een groot voordeel van voor EA werken is dat we als een wereldwijd bedrijf, collega’s hebben waarmee we kunnen praten en kunnen bespreken hoe we de stijlen, patronen en kleuren van hun cultuur zo authentiek mogelijk kunnen weergeven. We hebben ook advies ingewonnen van verschillende mensen buiten EA die ons inzicht verschaften in hun eigen leven, bijvoorbeeld een modeontwerper die gespecialiseerd is in dit gebied en die heeft geholpen onze selectie te verfijnen. Ik zou zeggen dat ik het blijst bent dat met deze update meer van onze spelers zichzelf kunnen representeren. wat al fantastisch was om te zien tijdens de hele periode dat De Sims 4 bestaat. Denk aan het materiaal voor het Chinese Nieuwjaar in de lente van dit jaar en het Caraïbische materiaal van afgelopen herfst.

Hoe verandert met deze update de manier waarop jij zelf De Sims 4 speelt?

Voor mij persoonlijk draait het allemaal om de configureerbare trappen. Je kunt nu elke set trappen in het spel nemen en deze 90 of 180 graden buigen. Het gereedschap voor het buigen werkt ook nog eens zeer intuïtief. Je pakt het midden van een trap, buigt hem, en er ontstaat automatisch een overloop. Je kunt die overloop dan langs de trap omhoog of omlaag verplaatsen om de hoogte aan te passen. Je kunt een set trappen zelfs een tweede, derde, vierde… keer buigen, het maakt niet uit. Er is geen limiet voor het aantal keer dat je trappen kunt buigen. Of je nu een surreëel, M.C. Escher-achtig visioen hebt van een trap die alle richtingen op buigt of gewoon een eenvoudige ruimtebesparende L-vormige trap in het huis van een Sim wilt inbouwen, dit is weer een fantastische tool die de creativiteit van bouwers zal stimuleren.

We hopen dat je bent geïnspireerd door de vijfde verjaardag van De Sims 4 en het kijkje achter de schermen van Graham! Nu is het jouw beurt om creatief te worden en om een zomerfeest te geven voor je Sims.

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *