EA kondigt samenwerking met Valve aan en brengt onder andere De Sims 4 naar Steam

EA en Steam

Sinds 2012 brengt Electronic Arts haar pc-games exclusief uit op haar eigen distributieplatform Origin. Binnenkort gaat daar verandering in komen en zullen verschillende EA-games tevens op Steam te kopen zijn, te beginnen met Star Wars: Jedi Fallen Order op 15 november 2019. Ook De Sims 4 gaat ergens in de komende maanden naar Steam komen.

Hiernaast komt komende lente ook EA Access naar Steam. EA Access is al een tijdje uit op de Xbox One en PlayStation 4, en is, vergelijkbaar met Origin Access voor Origin, een abonnement waarmee je voor vier euro paar maand of 25 euro per jaar toegang toegang krijgt tot de volledige collectie Vault-games. De collectie verschilt iets ten opzichte van Origin Access, maar is in grote lijnen gelijk. De Sims 4 zit bijvoorbeeld ook bij EA Access ingegrepen, alleen dan zonder het game pack Uit Eten en het accessoirespakket Kinderkamer Accessoires.

Verwacht overigens niet dat Origin hiermee zal wordt uitgefaseerd. Waar Steam een bepaald percentage van de winst inhoudt, blijft Origin uiteindelijk van EA zelf en is ook zeker niet gezegd dat alle toekomstige games naar Steam gaan komen. Ook over uitbreidingen voor De Sims 4 op Steam is nog niets bekend.

Samenwerking tussen EA en Valve

Electronic Arts en Valve werken samen om games van EA beschikbaar te stellen voor spelers op Steam. Vanaf volgende lente is EA Access (ons alsmaar groeiende abonnementsdienst met geweldige games en voordelen voor leden) beschikbaar op Steam. EA Access is de eerste en enige abonnementsdienst voor games die beschikbaar is op Steam, en het vierde platform met een EA-abonnement.

De samenwerking begint met Star Wars Jedi: Fallen Order. Verkrijgbaar vanaf 15 november en vanaf vandaag te pre-orderen. Gedurende komende maanden krijgen spelers op Steam ook toegang tot andere grote titels, zoals De Sims 4 en Unravel Two. Multiplayer-games, zoals Apex Legends, FIFA 20 en Battlefield V zullen volgend jaar op Steam verkrijgbaar zijn. En spelers op Origin en Steam zullen deze titels met elkaar kunnen spelen.

Er ligt een hele bibliotheek aan titels op je te wachten in The Vault, maar afgezien van de games zelf verrijkt EA Access je speelervaring met talloze andere beloningen. De rode loper wordt voor je uitgerold met exclusieve aanbiedingen in de hele verzameling en in-game voordelen voor leden in een paar van onze grootste titels.

Hou het nieuws over deze samenwerking de komende maanden goed in de gaten!

EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *