SimGuruLyndsay over het gemis aan diversiteit in huidskleuren in De Sims 4

Diversiteit is altijd belangrijk geweest in zowel De Sims 4 als voor het team achter het spel. Begin 2018 zagen we daarom bijvoorbeeld al verschillende nieuwe huidskleuren toegevoegd worden aan De Sims 4 om het gemis van met name de meer gekleurdere huidskleuren op te vangen. In lijn met de wereldwijde ontwikkelingen rondom de Black Lives Matter-beweging is de laatste paar dagen de discussie rondom de verschillende huidskleuren echter weer aangewakkerd middels de hashtag #EAListen.

Het kritiekpunt blijft ook nu dat de donkere huidskleuren niet representatief en realistisch genoeg zijn voor velen. Bovendien wordt benoemd dat de verschillende haarstijlen en -kleuren voornamelijk passen bij de lichtere huidskleuren. Als antwoord daarop heeft SimGuruLyndsay, general manager van de franchise, een boodschap voor de community ingesproken en laat daarin weten dat het team deze roep zeer serieus neemt. Zo laat ze weten dat er in de herfst van dit jaar verschillende nieuwe huidskleuren zullen worden toegevoegd en een aantal oude huidskleuren worden verbeterd. De variëteit in haarstijlen wordt benoemd als verbeterpunt, al worden daar nog geen concrete details over genoemd.

Hoi Simmers,

Allereerst hoop ik dat jullie allemaal gezond en wel zijn. Ik wil hierbij een onderwerp aanhalen dat heel belangrijk is voor De Sims. Inclusiviteit vormt de basis van de De Sims franchise. Vanaf het begin is het ons doel geweest jullie Sims te laten maken die op jullie zelf of op mensen die jullie kennen, lijken. We begrijpen dat het voelt alsof we die belofte niet volledig naleven.

We horen jullie en begrijpen dat we niet genoeg hebben gedaan om de variëteit aan huidskleuren en haarstijlen neer te zetten die je verwacht te vinden in De Sims 4. Ondanks at we al verschillende verbeteringen hebben doorgevoerd in het verleden is er nog veel meer te doen voor ons. We maken het tot een prioriteit voor ons om meer opties toe te voegen dit jaar en bovendien de visuële problemen op te lossen met huidige huidskleuren, met name om de vlekkige artefacten en askleurige tonen te verbeteren. We hebben daar voorheen al naar gekeken, maar we gaan nu een uitgebreid onderzoek doen naar de volledige werkwijze om te kunnen achterhalen of er tijdens bepaalde stappen in het proces een vermindering is in kwaliteit voor en na de step.

Zoals we hebben laten zien is De Sims niet alleen vastberaden om ieders wensen mee te nemen, maar dat ook op een authentieke en respectvolle manier te doen, wat betekent dat we dit niet alleen doen. We verkrijgen feedback van verschillende plaatsen die ons verantwoordelijk houden voor onze uitvoering ervan. Een deel van die verantwoordelijkheid is de communicatie naar jullie: we streven ernaar jullie zo steeds actueel en geïnformeerd mogelijk te houden. Om te beginnen beloven we dus dat we in De Sims 4 deze herfst de visuele artefacten in bestaande huidskleuren op zullen lossen en meer huidskleuren zullen toevoegen.

Onze community is groter en sterker dan ooit en we gaan door om er zeker van te zien dat iedere Simmer wordt gehoord, zich vertegenwoordigd voelt en de mogelijkheid voelt te spelen zonder limieten. We zijn zeer onder de indruk van het geweldige vakmanschap van onze mod community door wat zij naar het spel brengen en hoe zij De Sims 4 hebben verreikt. Er bestaat geen twijfel over dat zij de wereld van De Sims hebben verbeterd. Desondanks weten we ook dat dit ons niet ontheft van het continu moeten uitbreiden en verbeteren van de spelervaring.

We realiseren ons dat er niet een simpele oplossing is. We wijden verschillende mensen toe aan lopende projecten om ook op de lange termijn met verbeteringen te blijven komen. Bedankt om je zoveel om anderen te bekommeren, te geven om je ervaringen in De Sims 4 en onderdeel uit te maken van onze continu evoluerende community.

SimGuruLyndsay

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *