S3N review – Sims 3: Sim Creëren

Do you want to read this Review in English? Than click here.

Op 4 februari 2010 kwam, tegelijk met Sims 3 Luxe – het eerste accessoirespakket, ook de tweede tool uit: Sims 3: Sim Creëren. Sims 3: Sim Creëren is vooral bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Sims 3 en met Sim Creëren alvast een voorproefje kunnen nemen.

Deze tool is eigenlijk de ingame tool van het basis Sims 3 spel: er zit nauwelijks verschil tussen de ingame Creëer een Sim tool en deze tool. Met Sim Creëren kun je je eigen unieke Sim maken: het uiterlijk kun je met allerlei simpel te gebruiken sliders en knoppen erg makkelijk aanpassen en ook kun je allerlei outfits en kapsels kiezen voor elk moment van de dag. Verder kun je 5 karakter eigenschappen kiezen en 3 favorieten die je Sim nog meer karakter geeft.

In tegenstelling tot andere landen is Sims 3: Sim Creëren in Nederland en België alleen te koop in de EA Store als digital versie voor 10 Euro en dus niet in de winkels. Zelf heb ik het bij de Engelse Amazon besteld want ik heb liever een DVDbox met boekje, leaflets etc in mijn handen dan een digitale versie, maar de aflever datum was de laatste keer dat ik mijn bestelling bekeek ergens eind mei 2010. Dus ik heb toch maar een digitale versie gekocht.

De systeemeisen zijn vrij zwaar: als ik het zo snel bekijk op onze Sims 3: Sim Creëren product pagina zijn dat bijna de systeemeisen voor Sims 3. Alleen de ruimte die de tool inneemt op je harde schijf is natuurlijk veel kleiner: zo een 2,3 GB.

Het downloaden van de EA Store duurde vrij lang bij mij: bijna 60 minuten maar dat is natuurlijk afhankelijk van je internet snelheid. Het installeren van de tool zelf ging goed en op je desktop komt vanzelf de Sims 3: Sim Creëren icon te staan.

Het eerste wat je opvalt als je de Opstarter start is het verschil met de Sims 3 Opstarter: de Downloads, Geïnstalleerd Materiaal en de Updates voor de game buttons zijn wel aanwezig maar die werken niet.

Als je eenmaal de tool zelf opstart krijg je de gewone Sims 3 intro video te zien. Sim Creëren start daarna vanzelf op. Mocht je geen zin hebben om de Opstarter te gebruiken dan kun je altijd dubbelklikken op programfiles/electronicarts/De Sims 3 Sim Creëren/game/bin/TS3CAS.exe


Alles in deze tool is van Sims 3 en niet van Sims 3 Wereldavonturen of Sims 3 Luxe. Dus je vindt er de basis kleding, haarstylen, make up, eigenschappen en favorieten van Sims 3 en niet die van Sims 3 Wereldavonturen of Sims 3 Luxe. Wat het maken van een Sim natuurlijk wat beperkt maar er zijn genoeg spullen om je eigen uniek Sim te maken.

En net als in de ingame Creëer een Sim zitten er ook weer een flink aantal Kant & Klare Sims in die je kunt kiezen en als je dat wil kunt aanpassen.

Mocht je Sims 3 al op je computer hebben dan zie je ook alle spullen uit de Sims 3 Store niet: er is in de Sims 3: Sim Creëren map wel een Downloads map maar als je daar je downloads inzet zul je die niet terug zien in deze tool.

Alle Sims die je maakt kun je, als je een account hebt op de officiële Sims 3 site, uploaden en delen met andere Simfans.

Elke keer als je Sims 3: Sim Creëren afsluit krijg je een pop-up of je Sims 3 (de game zelf dus) wilt kopen of er misschien meer informatie over wil hebben. Dit is vooral omdat je de 10 euro voor deze tool terug krijgt als je (de digitale versie) van Sims 3 besluit te kopen.


Conclusie:

Voor die gamers die Sims 3 al op hun computer hebben staan is deze tool natuurlijk niet bedoeld. Sim Creëren is er voor gamers die nieuwsgierig zijn naar Sims 3 maar of dat de 10 euro wel waard is?

Ik moet eerlijk zijn: De Sims draait om interacties met andere Sims: dat zie je beter in de duizenden Sims 3 Gameplay video’s op YouTube terug dan in deze tool.

Een ‘voorproefje’ van Sims 3 is het dus niet echt.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *