Sims 3 hobby en professions wordt 2e uitbreiding voor Sims 3?

[GERUCHT] Dat EA al lang werkt aan een tweede uitbreiding voor Sims 3 staat wel vast; een game maken kost gewoon erg veel tijd. Naast een gerucht over Sims 3 Superstar (dat volgens mij inmiddels alweer ontkracht is) is er wel eens een gerucht geweest over Sims 3 hobby en professions (Sims 3 occupations and work).

Het eerste gerucht over deze uitbreiding kwam van de Braziliaanse fansite O Sims BR die tijdens een Sims 3 Tour in Brazilië (mei 2009) van iemand van EA Brazilië had gehoord dat dit de eerste uitbreiding voor Sims 3 zou worden. Zie ook dit bericht op onze site.

Dit weekend staat er een bericht op het officiële Sims 3 forum dat Bart Smit een release lijst binnen heeft gekregen waarin staat dat op 4 juni 2010 Sims 3 hobby en professions gereleased zal worden.

Ik ken iemand die bij de Bart Smit werkt en die vertelde me gisteren dat ze de nieuwe releaselijst hadden binnen gekregen, en daar stond een nieuwe sims 3 uitbreiding op: De Sims 3 hobby en professions, en wat erna kwam stond er net niet op
Als het goed is komt ie uit op 4 juni, precies een jaar later dat de sims 3 uitkwam.

De maand zou goed kunnen kloppen: de release datums van nieuwe uitbreidingen en pakketten voor Sims 2 en nu voor Sims 3  zijn zo voorspelbaar dat je er bijna de klok op gelijk kunt zetten. Of er daadwerkelijk een uitbreiding rondom hobbies en werk / professions komt dat blijft de vraag natuurlijk.

In ieder geval zijn de moderators op het Sims 3 forum er als de kippen zo snel bij om het te ontkennen: maar dat is standaard procedure. Zelfs al is het intern bekend wat er aankomt; moderators mogen niets zeggen tot er een officiële aankondiging van EA online staat.

Zoals jullie van ons gewend zijn: we houden jullie op de hoogte!

41 reacties

 1. Meer banen erbij? Veel hobbys die je Sims kunnen gaan doen , euh … titel werkt niet echt in op mijn fantasie eigenlijk. kan er weinig bij voorstellen

 2. Ik wacht het nog wel even af. Het klinkt mij nog te veel als de vriend van een vriend en daar een zwager van heeft een broertje en die zegt… Maar ja, ook de waarheid begint ergens 🙂

 3. Potten bakken – bijen houden (honing) – knutsel dingen voor kinderen en tieners als groeps bezigheid – knutselen aan auto’s en scooters – euh … juwelen ontwerpen en maken en verkopen en ook kunnen dragen (gevonden edelstenen)

  @ wim : inderdaad we zien het allemaal wel

 4. Ik kan me er ook nog niet iets bij voorstellen. En in het WA doosje zat wel degelijk iets(maar niet al te opvallend). De tekst daarvan is:
  Nog meer spullen! Maak de huizen van je sims nog mooier, met geavenceerde apparaten, prachtige meubels en meer. Het eerste accessoirespakket voor De Sims 3 komt eraan in de lente van 2010!

 5. @Hiki: Bij de Sims 2 zat er de ene keer wel een leaflet voor de volgende uitbreiding in, de andere keer niet. Dus het zegt niks eigenlijk 🙂

  Wellicht wel een soort gaan het maken? Proffesions zijn toch een soort beroepen? Als je dat combineert met hobbies en je spullen gaat verkopen aan huis?

 6. professions kan veel zijn: in world of warcraft bv tailoring of herbs of blacksmit: dus niet alleen banen / beroepen zeg maar maar ook grote hobbies. Ik kan het ook niet echt goed vertalen daardoor.

 7. Op de leaflet staat alleen dat er een accessoires pakket komt in de lente van 2009: geen naam of details. alleen ‘geavanceerde apparaten, prachtige meubels en meer’.

 8. @ astebest de producers hadden al voor release Sims 3 gezegd dat er voor Sims 3 geen Sims 2 clonen zouden komen: maar seizoenen … daar wacht ‘iedereen’ denk ik wel op.

 9. Ik denk dat seizoenen niet op zichzelf staand uitgebracht gaat worden, maar eerder als een soort extra in een bepaalde uitbreiding. Ik noem maar iets geks: ‘boeren en buitenlui’ (dit is geen gerucht voor een nieuwe uitbreiding hoor 🙂 ). Maar bij iets dergelijks is het verlopen van seizoenen van belang.

 10. Ik hoop een mix van gaan het maken en vrije tijd. Ik hoop dat de winkels in Sunset Valley dan geen rabitholes meer zijn. Dat je je eigen zaak kan starten wil ik heel graag. Ik vind ook dat de winkels in de landen veranderd moeten worden. Je kunt er wel inlopen maar het is veel leuker als je echt zoon tas hebt en dat je dan gaat afrekenen.

  We zullen zien.

  (Ik vind 4 juni nog te lang duren als ik eerlijk mag zijn)

 11. ik denk dat “seizoenen en huisdieren ” zoals velen die terug zouden willen, niet haalbaar zijn met deze gameplay.
  In Sims2 had je een klein kavel waar het dan van tijd tot tijd, regende onweerde of sneeuwde,wat tot gevolg had dat het spel even vertraagde.
  Nu hebben we een groot kavel en dan een regelmatig veranderend weertype, kunnen jullie je voorstellen wat er dan gaat gebeuren, ik denk en weet haast zeker dat bij veel simmers het spel dan vast gaat lopen,en wat dachten jullie van de herfst al het blad zou van de bomen moeten vallen en er staan er nogal wat. Het zelfde gaat op voor “huisdieren” hoeveel zwerf dieren zul dan wel kunnen krijgen in je stad, ik denk te veel, plus het feit dat je dan weer verplicht hekken om je huis heen moet zetten, om die uit je mooie tuintje te houden.Wat mij verbaast is het volgende, veel simmers willen graag de realiteit zoals het weer en huisdieren,neem nou WA dat is geen realiteit maar pure fantasie,dat is voor mij een spel in een spel,het zoek en vindt gebeuren en ook geen avontuur. Heel jammer dat EA het originele concept overboord gegooit heeft,ik loop er in ieder geval niet warm meer voor, en speel het nog maar zelden.

 12. ik ben het wel met je eens Alfredo, mja door sommige en vele slechte dingen in sims 3 ben ik weer overgstapt naar sims 2 😉 het gaat sneller en uiteindelijk ziet het er minder afgeraffeld uit

  maar ja ik vraag me af of het echt een gerucht is of he echt waar is

 13. Als je het zo bekijkt zoals Alfredo zegt kunnen ze bijna geen enkele uitbreiding meer maken, maar EA verzint er vast wel iets op 🙂 Hoop ik tenminste xD

 14. @HIKI Ze kunne natuurlijk ook bedoelen dat het geen exacte klonen zijn maar toch dingen zoals huisdieren bevatten. Net zoals WA, bevat vakantie, maar op een heel andere manier dan de vorige paketten

 15. Als ik er zo over nadenk, zou het slim zijn als ze winkels maakten waar je ook daadwerkelijk in kunt. Het is nu ook een stuk beter om een eigen winkel te beginnen. (Geen laadschermen) Alleen hobbies zou een slap aftreksel zijn van het vorige deel, en dat lijkt me niet echt iets wat ze willen. Hopelijk stoppen ze er deze keer ook werk bij, dan hebben we iig al 2 uitbreidingen in een. Een beetje jammer dat we geen Farm life krijgen, Ik zou graag hebben gezien dat ze met een grote uitbreiding komen waar eindelijk eens mooie boerderij-dieren inzitten. Maar ach, men wil rustig beginne. Dus laten we maar hopen dat ze met mooie uitbreidingen eindigen. 🙂 Ik ben iig erg benieuwd naar deze nieuwe uitbreiding, en wacht vol spanning af tot ik hem weer kan testen.

 16. Van mij mogen ze nog een extra wereldavonturen uitbreiding maken, maar dan moet seizoenen er wel in: wintersport!!!!! En natuurlijk meer hobby’s en zo. Dus wat dat betreft: als er idd dat EP uitkomt, dan wil ik m wel heel graag hebben!

  Ik ben benieuwd naar de uitbreiding, vind de sims 3 echt veel leuker dan de sims 2 maar sluit niet uit dat ik de sims 2 nog een keer ga installeren op mijn laptop. Daar was ik ook nog lang niet op uitgekeken.

 17. Ik vind het prima als ze twee uitbreidingen van de Sims 2 in 1 doen voor de Sims 3. Ben ook bereid om er dan meer voor te betalen! Als dit EP niet leuk wordt ga ik terug naar de Sims 2.

 18. In een laadscherm van sims3 staat een regel: personeel controleren vanuit huis. Ik dacht eerst misschien een fout, maar misschien toch de aanwijzing dat je weer een eigen zaak kunt beginnen. Hoop het lijkt me weer cool!

 19. julie zijn allemaal zo negatief wees eens pozitief en wees blij met zo n leuk spelletje die ze gemaakt hebben ik zeg niet dat julie verplicht zijn voor het spelletje leuk te vinden maar alsen julie toch alleen maar slechte reaksies er kunnen opzetten schrijf dan beter niks meer op deze website en er zijn somigen waar ik het niet over heb want de sims 3 is leuk ik heb het al gespeelt en ik zou graag alle uitbreidingen willen hebben van de sims 3 en ik hoop dat bij alle uitbreidingen van de sims 2 ook bij de sims 3 komen

 20. ^ Oke, oke… Maar het kan toch best zijn dat sommigen andere voorkeuren hebben? Ieder heeft z’n eigen smaak 😉

 21. hallo, ik heb ook een ideetje voor een uitbreidings pakket voor de sims 3 kan iemand mij vertellen bij wie ik terecht kan?

  m.v.g. Noddy

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *