Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 3 Beestenbende en Site Columns

SN Column: de uitbreiding na De Sims 3 Levensweg

Over een kleine vier weken is het zover, De Sims 3 Levensweg, de vierde uitbreiding, in de winkels. En daarna begint alles weer van voor af aan, geruchten, stilte, nieuwe geruchten, eerste pre-orders op websites, en dan de aankondiging. Zo gaat het altijd.

Nou zit er een soort systeem achter de uitbreiding van EA. Wat voor een dan, hoor ik jullie denken? EA’s uitbreiding zijn om-en-om gericht op het huishouden van je Sims en het leven daar omheen. Ga maar na, De Sims 3 zelf draaide (natuurlijk) om het leven van je Sims, over een gezin stichten en de interacties met andere Sims.

Maar dan krijg je Wereldavonturen, deze uitbreiding richt zich vooral op het leven buiten het huis waar je Sims wonen. Het gaat over het opzoeken van avonturen en oplossen van mysteries. Dan krijg je weer Ambities, deze uitbreiding richt zich weer op het dagelijkse leven van je Sims. Een van de dingen die echt nodig zijn om een goed leven en huishouden op te bouwen voor je Sims, werken.

Na Middernacht geeft je Sims er weer een kans om even door die cirkel heen te breken en in plaats van ’s avonds richting huis te gaan de stad in te duiken en lekker veel te drinken in de kroeg. Deze uitbreiding speelt dus weer met het leven buiten het huis van je Sims om.

Dan komen we aan bij de, tot nu nieuwste uitbreiding, Levensweg. Deze uitbreiding richt zich weer op het huishouden van je Sims. En als we het systeem dat EA tot nu gebruikte weer gaan volgen, zal de volgende uitbreiding zich dus gaan richten op het leven buiten het huis van je Sims. Zou dat Huisdieren kunnen zijn? Het lijkt mij sterk, want dat hoort echt bij het huishouden naar mijn mening, over het in huis nemen van een vriendje voor je Sims.

Maar misschien maakt EA een uitzondering, of doorbreken ze hun systeem? Of misschien presenteren ze Huisdieren wel op een heel andere manier dan dat wij die kennen, of verwachten? Wat echter logischer zou zijn is als EA als thema ‘het Weer’ zou nemen, dat draait vooral om het leven buiten.

Vragen en vermoedens zullen er altijd blijven tot de officiële aankondiging van het volgende uitbreidingspakket. En EA kennende duurt dat nog wel even, en voorlopig focussen we ons gewoon op De Sims 3 Levensweg. Maar we zullen zien wat de tijd ons brengt.

48 gedachtes over “SN Column: de uitbreiding na De Sims 3 Levensweg”

 1. hiki

  Weer / Weersomstandigheden zou inderdaad dan de volgende uitbreiding worden. Maar er is al wat gelekt over huisdieren, de vraag is alleen of dat lek klopte. Zelf zou ik eerst Weer willen en pas later dieren. Weer maakt het allemaal echt, dat eeuwige mooie weer is ook zo saai.

  EP 5 zal in oktober 2011 komen … en EA verrast ons altijd wel.

  Leuke column trouwens, moet je vaker doen! 😉

  1. arnoud

   het is 99,9 procent dat sims huisdieren het volgende uitbreidings pakket wordt want:

   1 het is op de zelfde plaats op de zelfde tijd door de zelfde persoon uit gekomen net als de sims levensweg

   2 op de achtergrond van de uitgelekte trilers was muziek van nu in het simlish te horen

   3 het filpje isin hd en de meeste mensen kunnen het niet na makken

   4 in de trailer stond dat ie in oktober uit zou kommen en datn klopt ook volgens de kalender klopt dat zie onder

   5 in de trailer staat ook dat ie voor de ps3 3ds en xbox360 komt en dat is anemelijk vanwege zijn voorganger

 2. Vogelzang

  Hiki, het was al uitgelekt, dit is het schema:
  – Juni, Sims 3 Levensweg
  – Augustus, Sims 3 accesoirespakket
  – Oktober, Sims 3 Huisdieren
  – December, Sims 3 accesoirespakket

  Snap je? Er moeten er 4 per jaar komen, en huisdieren was al uitgelekt in oktober 2011.

  1. beaumona

   Er was dit jaar ook al een accesoirespakket (buitenleven) op de markt gebracht, vergeet dat niet. Want bij jou lijkt het nu of er 5 uitbreidingen en accesoirespakketen uitkomen 😉

 3. Kelvin

  toen generations uitgelekt was en toen het als ep4 stond voor de aankondiging, klopte het ook, en die huisdieren uitlektrailer stond op het zelfde kanaal, dus dat zal ook wel kloppen

 4. terence

  tog vind levensweg wat matig overkomen vergeleken met de anddere uitbreidingen maar volgens is het eerts een groote uitbreiding (wereldavonturen) saai (ambities) maar niet klein wel saai (ambities) grote leuke (na middernacht) kleine wel leuke denkik (levensweg)

 5. Matthieu

  In accessoires pakketten doen ze volgens mij geen nieuwe animaties, duiken dus, alleen objecten, kapsels, kleding. nieuwe animaties zijn er alleen in uitbreidingspaketten.

  1. Snooty

   Een seizoenen uitbreiding is natuurlijk een perfecte kans om duikplanken in te voeren. Maar als we eerst dieren krijgen, moeten we nog HEEEEL lang wachten tot onze sims in het water kunnen duiken.

   1. hiki

    Soms denk ik wel eens dat ze het niet lukt om een duikplank te maken met goede animaties erbij. Anders hadden ze het toch allang erin gezet 😕 Het blijft vreemd dat we er nog steeds op wachten.

    Ik hoop niet dat er opeens een Sport uitbreiding komt: dat lijkt mij niks ROFL daar zou dan wel mooi een springplank in kunnen.

 6. Kelvin

  @Hiki misschien als die er zou komen dat je dan echt wedstrijden kan spelen en dat ze dan ook echt uitslagen hebben en dat je sim lid kan worden van een sportclub en dan soms ook wedstrijden moet hebben (die niet rabbit hole zijn)

 7. Pcexpert

  Dat van dat het op je familie gebaseerd is, is al bekend voordat de sims 1 uit was.

  Het woord “sim” is een afkorting van simulatie, en sims dus simulaties. Dus de simulaties van het leven, in een leuk aanslagend spel gestopt, voor jongens en meisjes, voor alle leeftijden.

 8. Mikese

  Ik denk eigenlijk dat dat niet eens het systeem is, hoor. ;p Ik denk dat ze gewoon inspelen op de behoeften van spelers, ookal doen ze dat eigenlijk niet echt met levensweg. Iedereen wil huisdieren, weer of iets gaan-het-makenachtigs en ze komen met een paar nieuwe interactietjes. Ik denk dat huisdieren gewoon uitkomt in oktober! Maar wel een interessante column, wil ik er wel meer van lezen! 😉

  1. arnoud

   dat kan je niet egt zeggen want bij sims 2 studente leven was de uibreiding iets te groot naar mijn mening en is er noulijks nog plek voor uitbreiding en der komt vast nog wel 1 dus die kunnen ze dan sammen voegen

 9. Bhakti

  Als je kijkt naar het verleden van de vroegere Sims zou het kunnen dat ze naar buiten gaan door een uitbreiding met winkels en/of echte vakantieresorts met veel amusement en zonder avonturen.

 10. Michel

  Ligt het aan mij of wist niemand nog van The Sims 3 Unleashed af?
  Ga maar naar youtube kan je een video zien met paarden,Katten,honden etc en op het einde staat er october 2011

 11. Michel

  Waarom moet bijna iedereen de video dan verwijderen?
  als het fake was dan had EA het niet geboeid :P.
  Ik vindt het alleen zo jammer dat de video gelekt was want nu moet ik helemaal wachten tot october terwel als die niet gelekt was ik er niet eens op zat te wachten.
  …..
  Vindt huisdieren leuker dan generations 😐 alhoewel Generations ook best nice is.

  1. Jimmy

   De video is gelekt en EA wou dat deze verwijderd werd om een of andere rede. Dat zou kunnen zijn omdat deze echt was maar nog niet bestemd was voor het grote publiek, maar ook omdat er gebruikt wordt gemaakt van logo’s e.d van EA ;)!

 12. Old times

  Ik ga deze uitbreiding sowieso kopen 🙂 En ik hoop dat hierna seizoenen of huisdieren komt. Vorige keer toen Na Middernacht uit was gekomen zeiden ze ook dat ze met weersomstandigheden bezig waren maar oké..

 13. Hikari-desu

  Wacht eens even, ligt het aan mij of was de “uitgelekte” video van levensweg anders dan de officiele? Want dat betekent dat die uitgelekte van huisdieren ook niet dezelfde hoeft te zijn. 😉

 14. yannick

  Ik hoop dat ze in huisdieren of seizoenen dan ook iets doen dat je je eigen boerderij kan runnen, met trackers en alle voowerpen enz. en koeien melken, schapen scheren, (paard rijden en naar de manege op les)

  In december 2011 komt rollercoaster 4 uit, ik hoop dat ze iets toevoegen, als je rollercoaster 4 ook geinstalleert hebt op de zelfde pc waar sims 3 op staat, dat je dan ook naar een pretpark toe kan gaan.

 15. yannick

  Snelwegen in de sims 3?

  Als je een familie in bridgeport opstart, vanuit het hoofdmenu, krijg je altijd een laad ding, met speltips en zo, en daar stond dus ook bij, iets van dat ooit bridgeport een hand kan uitleggen bij sunset valley, als dit echt komt, zou dat super gaaf zijn.

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>