SimGuruDrake over de afwezigheid van De Sims 4 op Gamescom 2016

SimGuruDrake

SimGuruDrake

Nu SimGuruDrake heeft aangekondigd dat De Sims 4 dit jaar niet publiekelijk aanwezig zal zijn op Gamescom en er dus ook geen aankondiging van een nieuw uitbreidingspakket zal komen, blijft het opvallend lang duren tot we eindelijk te weten komen welk uitbreidingspakket we hierna gaan krijgen. Zeker op het Amerikaanse forum heerst er zo nogal wat pessimisme over het gebrek aan nieuwe informatie en de DLC-strategie van De Sims 4 in tegenstelling tot haar voorgangers. In een poging dat wat te temperen heeft ze de volgende reactie gegeven:

(…)

We zijn niet verlegen iets aan te kondigen; ik ben zelf juist erg enthousiast geweest of het delen van content die we tot op heden hebben laten zien en heb mijn enthousiasme daarover ook absoluut niet verbogen. We maken liever één grote aankondiging waar we continu meer over kunnen blijven vertellen dan om eerst enkel wat te vertellen en er dan vervolgens stil over te blijven. Een voorbeeld hiervan is De Sims 4 Beleef het Samen: er was nogal wat discussie op het forum over het gebrek aan nieuwe info tussen Gamescom en het moment dat we er meer over konden vertellen. Bovendien – en het meeste hiervan komt voort uit de enquête over de kwartaalteasers – heb ik ook moeite te begrijpen waarom Simmers juist meer teasers willen en tegelijkertijd de kwartaalteaser niet uitgebreid genoeg vinden. Het is niet voor niets een teaser.

Hiermee bedoel ik absoluut nog niet dat ik snap dat iedereen wil weten wat er aankomt qua content. Ik begrijp ook 100% de passie en het enthousiasme die jullie voelen voor het spel, terwijl het tegelijkertijd ook lastig is voor de community te begrijpen hoe het ontwerpen van een spel eraan toegaat wanneer je er niet zelf inzit. Ik weet dat SimGuruGraham al heeft geprobeerd dit proces uit te leggen vanuit de kant van accessoirespakketten. Jullie hebben dit al gezien in het harde werk van het team dat zorgt voor de gratis updates, en wat de teams van de accessoirespakketten en game packs hebben gedaan. Maar weet dat ook het team verantwoordelijk voor de uitbreidingen net zo hard werkt.

SimGuruDrake

Dit levert op een forum waar, zoals gezegd, al aardig wat pessimisme heerst over de weg die De Sims 4 is ingeslagen, natuurlijk de nodige discussie op. Een van de reacties van SimGuruDrake daarop is de volgende waarin ze wederom benadrukt dat ze niet zomaar meteen een uitbreiding kunnen gaan aankondigingen:

(…)

Als we een uitbreiding al in april hadden aangekondigd, wie zou er dan nog iets geven om het Game Pack? En de accessoirespakketten? De Creëer-een-Sim update? We zouden dan constant vragen krijgen over wanneer we eindelijk meer informatie zouden kunnen delen over het uitbreidingspakket terwijl het harde werk van de andere teams ze niets meer kunnen schelen. Dit is een ondienst aan de andere teams die net zo hard werken hun content voor de community, alleen omdat enkele Simmers niet kunnen wachten om meer te weten te komen over dingen die nog niet klaar zijn.

Jullie wilden eerder meer weten over uitbreidingspakketten en dat deden we bij De Sims 4 Beleef het Samen afgelopen jaar, maar ook dan was de community niet tevreden met het moeten wachten op informatie. Jullie vroegen om teasers om jezelf te kunnen voorbereiden op de nieuwe content en op de periodes waarin er niet zoveel betaalde content is. Wij geven dat jullie en nog steeds zeggen jullie dat we niet genoeg met jullie communiceren. Ik weet dat sommigen gaan zeggen dat ik hiermee alle verwijten weggooi, maar dat doe ik niet. Ik laat jullie zien dat jullie ook moeten luisteren om de communicatie te laten lukken. Wij luisteren en proberen te communiceren op de manier jullie verlangen binnen de grenzen waarin we werken en nog steeds wordt ons verweten niet te luisteren.

(…)

Omtrent de ‘nieuws stilte’ een paar maanden terug: dat is net echt een goede benaming gezien we elke maand met nieuwe patches kwamen waarin challenges, gratis content en andere fixes zaten.

SimGuruDrake

De conclusie is dus dat in plaats van nu iets aankondigen en dan pas over twee maanden nieuwe informatie over het pakket delen, dat hele proces een stuk lijkt ingekort. Het ‘hoogseizoen’ qua games ligt normaal toch zo rond oktober/november en mocht je dat plaatsen binnen deze context, dan zou een aankondiging in bijvoorbeeld september ook nog prima kunnen. 2016 hoeft dus absoluut nog niet afgeschreven te worden als een jaar zonder uitbreidingen. Wachten moeten we uiteindelijk toch net zo lang. Nu of straks; de releasedatums van uitbreidingspakketten staan al wel langer vast en gaan echt niet specifiek hierom veranderen.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *