Is het nu Wasgoed of toch Wasdag Accessoires?

De Sims 4 Wasgoed Accessoires logo

Oplettende Simmers zullen het al hebben gemerkt: de Nederlandse vertaling van The Sims 4 Laundry Day Stuff klopt namelijk niet helemaal. Dat zou namelijk De Sims 4 Wasdag Accessoires moeten zijn in plaats van Wasgoed Accessoires zoals het nu is. Op zich niet erg, totdat zelfs in-game ineens beide namen afwisselend opduiken.

Het probleem is ontstaan in de laastste stemronde voor het community accessoirespakket. Daarin konden we een keuze maken uit vier verschillende namen waarvan er twee steeds veel op elkaar leken, in dit geval De Sims 4 Wasgoed Accessoires (Engels: Laundry Stuff) en Wasdag Accessoires (Engels: Laundry Day Stuff). Omdat internationaal gezien het tweede wat mooier oogt en klinkt, is de keuze daar uiteindelijk voor gevallen en eindigde Laundry Stuff helemaal op de laatste plaats.

In de Nederlandse vertaling werd de uitslag echter, samen met een aantal andere talen, omgedraaid. Zoals gezegd is dat op zichzelf nog niet heel erg omdat creatief vertalen om het beter te laten klinken wel vaker gebeurt. Recentelijk zagen we dat bijvoorbeeld nog bij Honden en Katten (Engels: Cats and Dogs, precies omgedraaid dus). En eerlijk gezegd, Wasgoed klinkt in het Nederlands ook gewoon een stuk beter dan Wasdag.

Die eerste naam hebben we dus maar officieus aangehouden totdat Wasdag Accessoires sinds de officiële aankondiging afgelopen week ineens weer op verschillende plekken is gebruikt. In de officiële Nederlandstalige blogberichten en zelfs op de officiële Nederlandstalige sociale media accounts worden sindsdien beide namen zomaar door elkaar heen gebruikt. En om het nog erger te maken; zelfs in-game worden de twee namen nu door elkaar gebruikt.

Zeker dat laatste lijkt me nou niet helemaal de bedoeling. De hele kwestie hebben we daarom even nagevraagd bij EA Benelux en zij hebben me kunnen bevestigen dat het daadwerkelijk Wasgoed Accessoires is. Zoals ook op het officiële logo te zien is dus. Het is een slordigheidje geweest bij de vertaling, maar die gaat als het goed is nog rechtgezet worden. EA is er in ieder geval al van op de hoogte, dus hopelijk wordt het in februari allemaal aangepast.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

1 reactie

  1. Ik heb geen bepaalde wasdag voor mijn wasgoed 😛
    mijn sims ook niet, wij zien het niet als een probleem 😉
    Het enige wat mij stoort is dat ze de was in de wasmachine leggen en…ja dan moet je ze nog een zetje geven om de machine aan te zetten, idem voor de droger.
    Doe zelf eens iets, stel pixels!
    Verder heb ik een goede relatie met mijn simmies hoor…

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *