SimGuruKate over gemis van kwartaal teasers en komst van Maxis Monthly’s

Maxis Montly

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat we de laatste kwartaal teaser voor De Sims 4 te zien kregen. Kwartaal teasers waren een effectieve manier om aan het begin van het kwartaal een glimp te geven van alle content die in die drie maanden uit zou komen. Omdat de focus echter minder kwam te liggen op accessoirespakketten en game packs, verloren de teasers hun nut.

Als vervanging daarvan hebben we al een aantal maanden de Maxis Monthly, een livestream gehost door SimGuruKate waarin ze ons verteld over wat er de afgelopen maand is gebeurd en wat er de komende maand gaat komen. Tijdens de Maxis Monthly’s hebben we zo bijvoorbeeld al het terreingereedschap of het eerstepersoonsaanzicht geteaset zien worden. Een verandering waarbij desondanks ook meermaals is verteld dat er nooit nieuwe pakketten zullen worden getoond, dus in zekere zin zal het nooit een werkelijke vervanging zijn. Een belangrijke reden dan ook dat er nog genoeg Simmers zijn die de kwartaal teasers missen waarop SimGuruKate de tijd heeft genomen uit te leggen waarom we de kwartaal teasers waarschijnlijk ook nooit meer terug zullen krijgen.

Hey SimFam! Recently I’ve seen a number of folks mentioning how much they miss Quarterly Teasers. I thought it would be good idea to provide a bit of insight into the reasoning behind bringing them to an end.

First I want to start by saying that I really enjoyed Quarterly Teasers. As a huge fan of The Sims these teasers were so fun and I loved trying to figure out exactly what we would be getting in the coming months based on the teasers.

Now, you may remember when we announced the end of Quarterly Teasers in July last year, we mentioned that the primary reason for this was us switching up how we do content releases. You may also remember that Quarterly Teasers only showed off upcoming paid content.

Since July we have only released one piece of paid content, Get Famous. This means there was an entire quarter without any paid content (EP/GP/SP), thus there was nothing for a Quarterly Teaser. Quarterly Teasers made sense when we have at least one pack releasing each quarter.

Now you may ask, if you don’t have paid content, can’t you show upcoming free content for that quarter? Friendly reminder, when they existed Quarterly Teasers never showed free content. The reason for this is two fold.

We (EA) have some strict guidelines around how and when we can reveal free content. Additionally, free content plans can sometimes change very quickly. What may be on the road-map at the beginning of a quarter can change halfway through for a variety of reasons.

If we were to announce a particular piece of free content and then not release it within that quarter, this could have repercussions and put our Marketing and Dev Teams in difficult positions. Unfortunately this means that we can not show free content coming until the month of.

All of this means that with our current content road-map and content plans (free and paid), Quarterly Teasers don’t make sense. I also want to point out that Maxis Monthly wasn’t supposed to replace Quarterly Teasers, but rather be a new way for us to communicate with you.

I’ve seen a ton of feedback on how we can improve the Maxis Monthly and make it have more value for you. I am working on some plans for our upcoming Maxis Monthly streams that will address and incorporate some of you feedback.

I am also working on some additional ideas and plans on how we can better communicate and engage with the community, including providing updates on more channels than Twitter, monthly Dev Q&As, and more. We will be rolling out a lot of this in the coming months, so stay tuned!

SimGuruKate

Aanstaande maandag is er vanwege de verjaardag van de franchise overigens een speciale Maxis Monthly vol met giveaways en andere verassingen. Hou die dag ook het twitteraccount van SimGuruKate in de gaten aangezien ze daar ook codes weg zal geven.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *