Einde support 32-bits (PC) en niet-Metal (macOS) versies De Sims 4 in juni 2019

Inmiddels ondersteunt De Sims 4 al een aantal jaren een 64-bits versie op Windows naast de oorspronkelijke 32-bits variant. Als gebruiker merkte je normaliter maar weinig verschil tussen beide versies: 64-bits applicaties kunnen namelijk meer werkgeheugen gebruiken wat bijvoorbeeld een voordeel kan bieden bij véél uitbreidingen.

In juni 2019 komt echter het moment dat de 32-bits versie niet langer ondersteund zal worden. Heel erg zal dat niet zijn, want vrijwel iedereen zal vandaag de dag gebruik maken van een 64-bits Windows variant. Zie ook deze pagina van Microsoft over hoe je kunt controleren welke versie jij hebt.

Hetzelfde lot is ook weggelegd voor macOS-modellen die de Metal-API van Apple niet ondersteunen, een API die wordt gebruikt bij het grafische werk en de huidige OpenGL-standaard op dat platform opvolgt. Ook hier geldt dat alle recente modellen gewoon compatibel zullen zijn. Zie deze pagina van Apple om te controleren of dat ook voor jou geldt.

De Sims 4 Legacy Edition

Voor Simmers waarbij dit betekent dat ze niet langer zouden kunnen spelen, komt er ook een speciale De Sims 4 Legacy Edition. Deze versie is kort gezegd gewoon De Sims 4 zoals het nu is, maar dan zonder de online Galerij. Er komen geen update meer, maar het spel blijft werken zoals nu en ook uitbreidingen die gekocht zijn voor de release van de Legacy Edition worden gewoon ondersteund. Dat geldt uiteraard enkel voor de content die is uitgebracht tot nu, dus tot en met De Sims 4 StrangerVille. Zie ook deze Vraag en Antwoord-post voor meer informatie over de Legacy Edition.

De Sims 4 Legacy Edition zal overigens enkel uitgebracht worden voor Simmers die De Sims 4 nu al bezitten. Heb je De Sims 4 niet en is je computer ook niet compatibel, dan heb je pech.

Dear Simmers,

Today we are announcing some changes to the supported specifications for The Sims 4 on PC and Mac.  As of June 2019, we will no longer support The Sims 4 on Non-Metal Mac OS machines or PC 32-bit Operating Systems.

Apple has announced plans to phase out support for graphics processing technology called OpenGL and will be moving to a new technology known as Metal. Due to this change, we will upgrade The Sims 4 to work with Metal. For those that cannot upgrade to a Metal supporting OS, The Sims 4: Legacy Edition will be made available to you. Please see the FAQ below.

This update will also retire support for 32-bit Operating Systems. We regularly evaluate our technologies, and to continue growing, improving, and optimizing the game, we have made the decision to retire 32-bit support. If you are a PC player who cannot update to a 64-bit OS, The Sims 4: Legacy Edition will be made available to you. Please see FAQ below.

We want to thank all Simmers who have played or are still playing The Sims 4.

EA_Mai
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als De Sims 4

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *