De Sims 4 Magisch Rijk vraag en antwoord

De Sims 4 Magisch Rijk

De Sims 4 Magisch Rijk is gisteren aangekondigd en net zoals bij de voorgaande pakketten hebben verschillende SimGuru’s na afloop de tijd genomen vragen van Simmers te beantwoorden op Twitter. Het is een flinke lijst vragen ditmaal, maar de belangrijkste staan hieronder opgesomd.

Zo weten we nu bijvoorbeeld hoe groot de twee werelden uit het pakket zijn en ook leren we meer over de manieren waarop je je toverSims naar eigen hand kunt aanpassen. Zie de rest van de post voor de belangrijkste nieuwtjes.

Glimmerbrook en het Magische Rijk

Er zijn twee nieuwe werelden. De eerste wereld is Glimmerbrook waar je in kunt leven. De tweede wereld is het Magische Rijk. Je kunt er officieel niet naartoe verhuizen, maar niets houdt je tegen om een bed op de kavel te plaatsen.

SimGuruRomeo

Dus we kunnen er bouwen? En hoeveel kavels zijn er?

Glimmerbrook is vergelijkbaar met Forgotten Hollow en de kavel in het Magische Rijk is te bewerken met behulp van de cheat bb.enablefreebuild.

SimGuruRomeo

Zijn de huizen in het Magische Rijk enkel decoratie?

Er is veel te doen in het Magische Rijk. Ik wil niet alles verklappen, maar blijf op de hoogte voor meer informatie.

SimGuruRomeo

Is dit de grote kavel in het Magische Rijk?

Dat is een plaats met verzamelobjecten. Je kunt er een aantal nieuwe planten vinden die je kunt gebruiken als ingrediënten voor je toverdrankjes.

SimGuruRomeo

Is het Magische Rijk te bereiken via het wereldscherm?

Men heeft er alles aan gedaan om de magische kunsten te verbergen van gewone stervelingen. De enige manier om in het Magische Rijk te komen is via het portaal, met een spreuk of met een speciale Glimmersteen die aan iedere toverSim wordt gegeven.

SimGuruRomeo

ToverSims

De progressie van toverSims is vergelijkbaar met die van vampiers plus nog wat meer. Ze hebben niet alleen perks en vloeken, maar we hebben ook een compleet toverboek toegevoegd waarin ze alle geleerde spreuken en drankjes bijhouden.

SimGuruRomeo

Worden toverSims gezien als een levensstaat zoals vampiers en zeemeerSims?

Om een toverSim te worden moet je de levensstaat selecteren in Creëer-een-Sim of een van de drie toverSims vragen om The Right of Ascension.

SimGuruRomeo

Om de best mogelijke ervaring te bieden voor toverSims hebben we ons enkel daarop gefocust. Er zijn meer spreuken en toverdrankjes dan ooit: in totaal 24 spreuken, 15 toverdrankjes en verschillende vloeken.

SimGuruRomeo

Kunnen Sims hun bezemsteel ook buiten het Magische Rijk gebruiken?

Ja, je kunt verschillende bezemstelen kopen. Wanneer een bezemsteel eenmaal in het inventaris van je Sim zit kun je het je geprefereerde manier van transport maken. Je kunt nu overal naartoe vliegen.

SimGuruRomeo

Gebruiken toverSims hun magie straks in alle werelden?

Nee, de magie is een geheime kracht die toverSims enkel gebruiken in het Magische Rijk. Als speler kun je het echter gebruiken waar je ook maar wilt.

SimGuruRomeo

Kunnen ook kinderen magie gebruiken?

Kinderen zijn nog te jong om volledig te begrijpen hoe ze hun krachten moeten gebruiken. Pas wanneer ze tieners zijn leren ze hun volledige potentie.

SimGuruRomeo

Gedragen de totemdieren zich als huisdieren?

Wanneer je De Sims 4 Honden en Katten bezit kun je je huisdier gebruiken als totemdier. Je kunt ze op pad sturen om magische ingrediënten te verzamelen en ze hebben coole glinsteringen om zich.

SimGuruRomeo

Kunnen we andere Sims transformeren in dieren?

Er is een transformatiespreuk, maar die zal je Sim niet in dieren veranderen. Misschien wel in een vis…

SimGuruRomeo

Kunnen je kiezen welke toverstok je Sim gebruikt?

Ja, we wilde in dit pakket de nadruk leggen op het aanpassen van je toverSim. Je kunt kiezen uit verschillende toverstokken, bezemstelen, spreuken en totemdieren. Je kunt zelfs spreuken uitspreken zonder toverstok mocht je willen.

SimGuruRomeo

Kun je meerdere totemdieren hebben?

Je kunt zoveel totemdieren hebben als je wilt, maar je kunt er maar een tegelijk bij je hebben.

SimGuruRomeo

Zijn er ook duisterdere spreuken vergelijkbaar met de vampiers?

Er zijn vier soorten magie: praktisch, ondeugend en ongetemd, gepresenteerd door de drie wijzen. De vierde stijl, alchemie, is de kunst van het brouwen van drankjes. Je kunt de stijlen mixen of je op een stijl focussen.

SimGuruRomeo

Ondersteund het Magische Rijk De Sims 4 Jaargetijden?

Het Magische Rijk is omhuld door een speciale vortex van magie. De jaargetijden zijn niet in staat die barrière te doorbreken.

Glimmerbrook heeft wel gewoon jaargetijden.

SimGuruRomeo

Zijn toverSims onsterfelijk?

ToverSims verouderen net zoals gewone Sims. Er is echter een drankje dat je onsterfelijk kan maken.

SimGuruRomeo

Een toverSim kan tot drie vloeken hebben, sommigen zijn zelfs best heftig. Je krijgt ze door te falen bij het uitspreken van magie. Geen zorgen, er zijn een aantal manieren om de vloeken op te heffen.

SimGuruRomeo

Kunnen totemdieren worden gekozen in Creëer-een-Sim?

Nee, je zult ze moeten vinden in de wereld. Behalve dan wanneer je ook De Sims 4 Honden en Katten bezit aangezien zij ook je totemdieren kunnen zijn.

SimGuruNinja

Creëer-een-Sim

Komen er nieuwe doelen of karaktereigenschappen?

Er zijn twee nieuwe doelen. Eentje voor alchemie en eentje voor het gebruik van spreuken.

SimGuruRomeo

Overig

Zijn er nieuwe vaardigheden?

Er zijn geen nieuwe vaardigheden, maar vergelijkbaar met vampiers hebben ook toverSims verschillende progressiebalken.

SimGuruRomeo

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

10 reacties

 1. vraagje: ik weet dat je verschillende totemdieren kunt kopen en dat je als je de sims 4 honden en katten hebt ook van je honden en katten totemdieren kan maken. maar je kan maar 3 verschillende totemdieren kopen in het magische rijk. op fotos die EA op google heeft gezet en bij de bekendmaking van het uitbreidingspakket zag je veel meer totemdieren die je niet kunt kopen in het magische rijk. kan je die als je een hogere rang hebt wel kopen? of kan je die vinden ofzo? Graag zo snel mogelijk antwoord! want dat lijkt me zo cool! vriendelijke groetjes, ???

  1. Die kun je winnen in duels om artefacten. Soms vind je ze ook bij het doorzoeken van de boekenkasten in het Magisch Rijk. Het is zeker niet de gemakkelijkste collectie om te voltooien

  2. Ik heb een toversim, en probeer met een andere toversim een kindje te krijgen. Dat lukt alleen niet, dus is er misschien een speciaal bed ofzo? Net als bij vampieren die grafkist?

   1. Het zou net zo moeten gaan als bij twee gewone Sims, zeker als je de interactie ‘kindje proberen te maken’ gebruikt omdat je die enkel kunt selecteren bij twee geldige partners.

 2. Vraagje: Ik heb de spreuk duplicato gebruikt en nu heb ik een clone van mijn sims, maar het lukt mij niet om hem weg te krijgen… Zou iemand kunnen helpen?

  1. Dan is waarschijnlijk óf de rang van je Sim nog niet hoog genoeg om die bepaalde spreuk te leren óf gaat het om de laatste drie ultieme spreuken welke je enkel bij de drie wijzen kunt aanleren.

  1. Dat is een van de MySims poppen die je kunt vinden door tijdcapsules mbv een schatkaart op te graven uit stenen. Als je gelukt hebt, is de pop echter ook te koop in een van de winkeltjes in het Magisch Rijk

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *