Brandweer komt als NPC naar De Sims 4

De Sims 4

Tijdens de de livestream van De Sims 4 Ecologisch Leven van vandaag is niet alleen meer getoond van dat uitbreidingspakket; ook het basisspel krijgt namelijk een aantal interessante nieuwtjes. De meest op het oog springende toevoeging – de introductie van de brandweer als NPC – heeft dan misschien maar weinig affiniteit met het uitbreidingspakket, maar zal voor vele Simmers als een positieve verrassing komen. Bovendien is het niet de enige verrassing uit de livestream, dus bekijk vooral de rest van het bericht om te weten te komen wat er allemaal gaat komen.

Hoewel de eerdere delen uit de franchise al met brandweermannen kwamen sinds hun releases, zijn ze in De Sims 4 ingeruild voor een simpele sprinklerinstallatie die je automatisch krijgt bij het kopen van een brandalarm. Straks zullen die brandjes dus worden geblust door een aantal te hulp schietende brandweermannen. Al heb je geen brandweeralarm staan, dan kun je ze nog met de telefoon oproepen, net zoals bij de andere diensten.

Inventaris 2.0

De Sims 4
Straks is het mogelijk voorwerpen je het inventaris van je Sim te sorteren op soort.

Daarnaast worden er nog een aantal kleinere features geïntroduceerd die ook zeker welkom zijn. Waar we de komst van ladders eerder al bevestigd zagen worden, is tijdens de livetsream getoond dat het daar niet bij blijft. Iedereen die ook maar eventjes is gaan zoeken naar verzamelobjecten, zal hebben gemerkt dat het op den duur verrassend lastig is je inventaris overzichtelijk te houden. Een voor een alles verkopen duurt vaak eventjes en dus wordt de mogelijkheid geïntroduceerd je inventaris te sorteren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen enkel op bloemen te filteren om daarna te selecteren welke je daarvan wil verkopen.

Overzichtelijke rekeningen

Waar De Sims 4 Ecologisch Leven verder bouwt op waar De Sims 4 Eiland Leven is gebleven op het gebied van zelfvoorzienend leven, is het niet altijd makkelijk om te zien welke voorwerpen je nu kunt gebruiken zonder water of elektriciteit te gebruiken. Daar wordt nu een nieuwe catalogus voor toegevoegd in bouwen.

De Sims 4
Niet langer meer torenhoge rekeningen waarbij je geen idee hebt hoe de prijs tot stand is gekomen.

Ook wordt inzichtelijker gemaakt hoe je rekeningen nu precies tot stand komen. Vanaf nu kun je namelijk zien hoeveel je aan elektriciteit en water hebt verbruikt, hoeveel je standaard moet betalen voor de exclusiviteit van je kavel en kom je dus hopelijk niet meer ineens voor absurd hoge rekeningen te staan. In combinatie met het uitbreidingspakket kun je zo zelfs zien hoeveel elektriciteit je produceert. Zelfs energieneutraal kun je dus een aantal elektrische apparaten gebruiken.

Pas wel op met het op tijd betalen van je rekeningen, want met de update keren ook de bekende consequenties voor het niet betalen van je rekeningen terug. Niet langer wordt simpelweg je elektriciteit of water afgesloten, straks wordt gewoon een deel van je inventaris weggenomen door de deurwaarder.

Ramen en deuren vrijuit te plaatsen

Ook voor bouwers kon er een hele fijne toevoeging. Net zoals schilderijen al sinds de release van De Sims 4 te plaatsen waren zonder de limieten van een grid, gaat dat straks ook gelden voor ramen en deuren. Althans, zo goed als, want er zitten nog wel wat limieten aan. Zo neemt een raam dat geplaatst is tussen twee tegels in, wel beide tegels in beslag en kun je er niet direct een raam meer naast plaatsen.

De update volgt op dinsdagavond 2 juni 2020, zo maakt SimGuruJill bekend. Een paar dagen later, op vrijdagnacht, wordt ook De Sims 4 Ecologisch Leven uitgebracht.

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

  1. Is er iets bekend over de bug van Word beroemd betreffende het niet doorgaan van gigs als er naar een andere locatie gereisd wordt tussen auditie en optreden?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *