De Sims 4 update 7 september 2021 beschikbaar

De Sims 4 Wellnessdag

Vandaag heeft De Sims 4 een update gekregen die in het teken staat van de opfrisbeurt van De Sims 4 Wellnessdag. Zoals vorige week namelijk bekend is geworden, is dat game pack vernieuwd om het kwalitatief weer helemaal bij te brengen met de recente pakketten. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende nieuwe doelen bijgekomen en is het ook mogelijk naar de manicure of pedicure te gaan.

Ook het basisspel krijgt er daardoor een gratis nieuwe feature bij: Het is nu namelijk mogelijk de nagels van de handen en voeten van je Sims aan te passen. Daarbovenop zijn er ook nog de gebruikelijke bugs die zijn opgelost.

Update 7/9/2021

 • PC: 1.79.93.1030 / Mac: 1.79.93.1230
 • Console: versie 1.47

Hallo, Simmers! 

We hopen dat het goed gaat met jullie allemaal, waar jullie ook zijn!

Vandaag hebben we een bijzondere update! Zoals jullie weten is dit onze eerste update die zich volledig concentreert op een eerder uitgebracht pack, om het zeg maar nieuw leven in te blazen. En vandaag is de dag voor zelfverzorging met De Sims™ 4 Wellnessdag!

Wellnessdag draait om ontspanning en wat welverdiende persoonlijke Sim-tijd en welzijn. Met deze update voegen we een aantal onderdelen toe, die deze wellnessbeleving hopelijk nóg beter zullen maken.

Naast deze verbeteringen hebben we ook wat probleempjes verholpen.

Nogmaals bedankt voor jullie doorlopende steun en feedback!

Chaus!

-SimGuruRusskii

Wat is er nieuw?

Updates Wellnessdag

Iedereen verdient meer tijd om te ontspannen en meer manieren om de batterij weer even helemaal op te laden! In deze update hebben we het volgende toegevoegd:

Drie nieuwe doelen en een nieuwe eigenschap

Het pad naar welzijn is lang, maar zeker de moeite waard! Sims kunnen nu voor drie doelpaden kiezen om hun eigen gevoel van zen te bereiken:

 • Zelfverzorgingspecialist – Voor Sims die een financieel slaatje uit hun liefde voor fitness en wellness willen slaan. 
 • Innerlijke rust – Voor Sims die ultieme harmonie willen bereiken en de leermiddelen aangereikt willen krijgen om negatieve emoties uit te bannen.
 • Zengoeroe – Voor Sims die de kracht van wellness met de wereld willen delen… de hele wereld welteverstaan. Ze concentreren zich ook op het trainen van een opvolger, zodat ze hun kennis door kunnen geven.

Naast deze nieuwe doelen hebben we ook een nieuwe eigenschap toegevoegd voor Sims die wat extra werk nodig hebben om hun behoeften op de juiste manier te bevredigen. Veeleisend geeft je Sims de mogelijkheid om indachtige taken uit te voeren die hun gevoel van welzijn helpen verbeteren. Geen probleem te klein en geen moeite te groot.

Je vindt deze nieuwe doelen en de nieuwe eigenschap in Creëer-een-Sim. En vergeet ook het spalidmaatschap niet dat bij deze doelen is inbegrepen, echt een koopje!

Manicure en pedicure

Sommige mensen vinden het heerlijk om een massage te nemen om eens lekker te ontspannen (kan ik overigens ook goed gebruiken), maar mijn absoluut favoriet is een manicure of pedicure. Of een combinatie daarvan! Nee, echt! Er is iets zó rustgevend aan het uitkiezen van je eigen design, kleur en vorm, en iemand die je nagels met uiterste zorg en aandacht verfraait. Nu kunnen jouw Sims deze nagelverbeteringen ook krijgen, of ze aan anderen geven. Je kunt een design kiezen, een vorm en voilà! De nagels van je Sims zullen er net zo prachtig uitzien als dat ze aanvoelen!

En als je je nagels niet door een professional wilt laten doen (krap budget, snap ik helemaal) hebben Sims toegang tot precies dezelfde opties in Creëer-een-Sim die je gelijk op de nagels van je Sims kunt toepassen. Zeg maar een soort insta-nagels! Je kunt uit verschillende kleurcombinaties en designs kiezen, of gewoon voor één effen kleur voor elke nagel. Daarnaast kun je uit verschillende effen kleuren voor je teennagels kiezen. Je vindt ze in de categorie Accessoires van Creëer-een-Sim, waar je een filter voor vinger- en teennagels met de verschillende opties ziet.

We willen ook even vermelden dat we in deze upgrade van Wellnessdag een design hebben van de geweldige Ebonix, dat wordt uitgelicht in Creëer-een-Sim! Ebonix is een waanzinnig getalenteerde Sim-maker en we zijn ontzettend blij dat we een van haar designs mogen gebruiken om met iedereen te delen.

Over yoga en meditatie

Yogalessen kunnen nu ook buiten spa’s en sportscholen plaatsvinden. Je kunt een yoga-instructeur inhuren of je eigen yogales geven met de Instructeur Yogamat. Over lesgeven gesproken: je Sims kunnen ook begeleide meditatiesessies via meditatiekrukken geven. O, en kinderen kunnen ook aan yoga- en mediatielessen deelnemen of ze zelf geven! 

Nieuwe voorwerpen, gezichtsmaskers… wow!

Als onderdeel van deze update hebben we een paar nieuwe voorwerpen en kleurstalen aan Bouwen toegevoegd. Deze bestaan uit een nieuwe luxe massagetafel en massagestoel, die ook voor manicures en pedicures kunnen worden gebruikt voor een compleet ontspannen ervaring. Als extra bonus is er een nieuwe draagbare massagetafel en -stoel, zodat je Sims onderweg massages, manicures en pedicures kunnen geven om wat Simdollars te verdienen.

Daarnaast hebben we als onderdeel van de zelfverzorgingsroutine van je Sims de mogelijkheid toegevoegd om gezichtsmaskers te kopen en aan te brengen. Ze zijn beschikbaar met verschillende voordelen en designs: voor ultiem gebruiksgemak raden we je aan om de Doc Dotjes Lauwwarme Mini Dispenser op je favoriete kavel te installeren. Deze miniversie van de oorspronkelijke koelkast biedt niet alleen ruimte aan je favoriete drankjes, maar als extra voordeel kunnen je Sim er nu ook gezichtsmaskers kopen. Vergeet trouwens niet om de nieuwe Kracht-komkommer en komkommerschijfjes uit te proberen. Heerlijk als tussendoortje! Ook beschikbaar met deze update.

Updates basisgame

Spelers die Wellnessdag niet in hun bezit hebben, wilden we ook een extraatje geven. Voor Simmers van de basisgame hebben we de nagelopties voor vinger- en teennagels aan Creëer-een-Sim toegevoegd. Veel plezier ermee! Zoals eerder vermeld, zijn er keuzes voor vinger- en teennagels in Creëer-een-Sim, maar ook tal van effen kleuren en kleurcombinaties voor nagels in de basisgame zelf.

Opgeloste problemen

Console

 • We hebben een probleem verholpen waarbij de bediening voor sommige spelers in de Spelopties niet helemaal naar behoren werkte. Dit zou nu wel goed moeten werken.

De Sims 4

 • Nieuwe games zullen niet langer te maken krijgen met de automatische generatie van lege huishoudens en de opslag- en prestatieproblemen die daaruit voortkwamen. Het team onderzoekt nog steeds hoe ze op een veilige manier bestaande opslagbestanden kunnen repareren om dit probleem op te lossen.
 • We hebben een probleem verholpen met stoelen uit aangepast materiaal, die als ze tegen bepaalde voorwerpen aan werden gezet een routeprobleem voor Sims veroorzaakten.
 • Soms, in bepaalde opslagbestanden, verloren Sims hun naam als ze een kavel bezochten. Met name de Van de Kerkhof-kavel stond hierom bekend, maar het had overal voor kunnen komen. Als een Sim geen naam heeft… bestaat die Sim dan wel? Ik kan je verzekeren dat de Van de Kerkhofs er niets mee te maken hadden, maar het probleem zal niet langer optreden.
 • Heb je weleens eten of drinken moeten bestellen, terwijl je daar echt de puf niet voor had? Snap ik helemaal, maar het probleem van Sims en NPC’s die hun eten en drinken niet automatisch konden bestellen, is nu opgelost. Bestellen maar!
 • Heb je gemerkt dat je Sims fitnessdingen deden of gingen dansen als ze daar eigenlijk een hekel aan hadden? Vreemd, toch? Dit zal niet langer gebeuren, op voorwaarde uiteraard dat ze er nog steeds een hekel aan hebben. Helaas (voor de getroffenen dan) kunnen Sims die een hekel hebben aan muziek nog steeds muziek bij een stereo selecteren om andere Sims (en Simmers) om hen heen te kwellen.
 • We hebben een probleem verholpen waarbij het Goedkoop Groot Luxe Dubbel Megaraam in Bouwen een paar kleuren mistte en leeg werd weergegeven.
 • Laten we het over de doorlopende wenkbrauw hebben! Is die in? Of uit? Hoe dan ook, elke wenkbrauw is welkom! We hebben een probleem verholpen waarbij de dikkere doorlopende wenkbrauw niet beschikbaar was voor vrouwelijke Sims, en de dunnere doorlopende wenkbrauw niet beschikbaar was voor mannelijke Sims. Maar nu kunnen beide weer voor hun favoriete wenkbrauwvorm kiezen!
 • Ooit een onzichtbaar vak opgemerkt onder de Alles En Nog Wat tafel? Wij wel, en hoewel ik vind dat als iets ‘Alles En Nog Wat’ heet het ook overal van alles mag hebben, is dit toch een tikkeltje gek. Dus hebben we dat probleem maar opgelost.

Aan het Werk

 • Het kapsel yfHair_EP01TwistLow heeft nu de juiste naam in de categorie Opgestoken haar. Maar is het nog steeds opgestoken haar als de knot laag is en niet hoog? Dat zijn vragen die me soms urenlang kunnen bezighouden.

Ecologisch Leven

 • Als je gemerkt hebt dat het Gemeenschapsstembord ontbreekt op locaties in packs uit Bouwen, geen paniek. Het is gevonden en staat weer veilig en wel in Bouwen.

Interieurdesigner

 • Heb je weleens zo’n goed uitziende inrichting gehad dat je er gewoon naar moest blijven kijken en niet meer aan slapen toekwam? Hoewel we het heel belangrijk vinden dat Sims dol zijn op hun inrichting en stijl, vonden we dit toch wel een beetje overdreven. Een goede nachtrust is net zo belangrijk, dus dit probleem treedt niet langer op.
EA

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

  1. Ik heb niets over problemen bij anderen gehoord en voor zover ik kan zien staat het game pack ook nog gewoon op Origin. Het is daarom lastig te zeggen waar het bij jou dan precies misgaat. Misschien dat de leeftijd die is geregistreerd bij je account minderjarig is? Zo niet, neem dan even contact op met EA want zij kunnen wat beter met je meekijken.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *