De Sims 3 Showtime: Speelsessie op EA Kantoor

Rather an English version? Click here!

Bijna is het zover, De Sims 3 Showtime komt uit. Op 1 maart kregen  Fransor en Hikari Desu – op het kantoor van EA Benelux -de mogelijkheid om het spel te spelen, van tevoren moesten we opgeven welk beroep we wilden uitproberen en wij hadden acrobaat gekozen. We hadden een speelsessie met meerdere websites zodat we ook Simport konden gebruiken.

Omdat er al eerder een preview is geweest over de speelsessie in Keulen en omdat we ook een uitgebreid verslag hebben gehad over de chat met de producers, hebben we ervoor gekozen om enkel wat te vertellen over dingen waar we nog niet veel over wisten.

Wij raden jullie daarom ook aan om eerst de preview uit Keulen (klik hier) en om de chat verslagen (klik hier en hier) door te lezen. 

Buurt

Starlight Shores is een redelijk grote echt Amerikaanse buurt die jammer genoeg wel erg rustig oogt. Er zijn een paar startershuisjes en veel echt grote villa’s. Maar het belangrijkste uit deze buurt is de hoofdstraat waar bijna alle openbare gelegenheden aan liggen. De rabbit holes zijn allemaal vernieuwd om zo beter bij Starlight Shores te passen. Helaas is het niet zo dat de gebouwen ook op elkaar zijn aangepast, ze zijn allemaal erg verschillend en vormen geen geheel.

– Hieronder een impressie van de openbare gelegenheden in Starlight Shores. –

Meubels

Eerlijk is eerlijk, ik moet mijn mening over de meubels herzien. In de eerste preview beweerde ik dat het redelijk weinig was. Nu ik echt elke catogorie heb gezien kan ik zeggen dat er wel degelijk veel meubels zijn!

De meubels zijn te verdelen in drie verschillende stijlen, en natuurlijk zijn er nog een paar losse items. De stijlen zijn retro, modern en romantisch. Drie totaal verschillende stijlen maar gelukkig heeft elke stijl genoeg meubels om een kamer te vullen!

Oude klassiekers

Zoals de meesten wel weten, heeft EA ervoor gekozen om verschillende items uit De Sims en De Sims 2 terug te laten keren. Erg leuk is dat er twee verschillende soorten DJ-booths zijn, één die er erg straks en duur uitziet maar ook één waar je een goed begin mee kunt maken.

Posters

Opvallend is wel dat je bij De Sims 3 Showtime heel veel posters krijgt, en dit zijn niet echt de posters die je op de muur bij je kinderen hangt. Dit zijn grote reclame posters! Wat natuurlijk erg leuk is om te doen, is om de Sims op de posters na te maken waardoor het lijkt alsof er een poster van jouw Sims hangt!

Decor onderdelen

Wanneer je gaat optreden kan je er voor kiezen om het decor te gebruiken dat normaal is bij dat podium maar je kan ook een eigen decor indeling maken! Er zijn veel verschillende soorten decor thema’s, je kan deze natuurlijk door elkaar heen gebruiken maar je kan je ook braaf houden aan de thema’s hieronder kan je de 6 verschillende thema’s zien.

Het eerste thema is heel futuristisch met veel strakke lijnen en lichten. Het mooie aan dit thema is dat er ook verschillende kleren te vinden zijn die erbij passen! Op de tweede foto zie je een lamp staan, door de zwarte achtergrond kan je zien hoe mooi het licht loopt en waarom de lamp zo bijzonder is.

Het tweede thema is een stuk donkerder qua gevoel. Deze decorstukken voelen veel minder als een geheel door de verschillende soorten kleuren en stenen.

Het hocus pocus thema is heel duidelijk en zulke items had ik stiekem wel verwacht. Dit is het decor dat wij verwachten bij een goochelaar. Erg leuk vind ik de panelen waarmee je een mooie achtergrond mee kan maken.

‘Now you’re in New Yorrrkkkk, concrete jungle where dreams are made offfff, nothing you can’t doooo’. Alicia Keys heeft een perfect nummer voor bij dit decor. Het New York thema spat hier gewoon van af. Erg leuk zijn de achterpanelen met gebouwen om het hele gevoel af te maken.

Een tikkeltje vreemd en mysterieus kan je de zigeuner spullen wel noemen. Jammer is wel dat er niet meer samenhang in de spulletjes zitten en dat ze er uitzien als losse items.

Als je hier niet bij gaat watertanden dan weet ik het niet meer! Een prachtig decor waarmee je je helemaal uit kan leven. Samen met een knalroze pakje neem je je publiek mee naar Luilekkerland!

Acrobaat

Tijdens de speelsessie in Keulen (klik hier om hem te lezen) had ik al erg veel moeite met het beginnen van de nieuwe beroepen. Zo ook dit keer. We kwamen er maar niet uit.

De nieuwe carrières van De Sims 3 Showtime moet je echt zien als een beroep (dus niet een baan met een werkplek, maar een beroep waarbij je als speler heel veel invloed hebt), dit betekent dat je ze kan beginnen door op de computer te kiezen voor ‘zoeken naar beroep’. Wanneer je een vacature hebt geaccepteerd kan je pas gaan zingen of trucjes gaan oefenen in de wijde wereld.

Als acrobaat begin je met een salaris van 275 Simoleons per week, dit klinkt misschien als heel erg weinig maar je kan de fooien die je bij je optredens krijgt ook rekenen tot je loon. Dus uiteindelijk krijg je veel meer dan alleen je weeksalaris.

Al snel zal je een beginnende jongleur worden waarmee je al snel 340 Simoleons verdient, vanaf nu kan je niet alleen mimen maar ook jongleren! Houd er wel rekening mee dat je een beginneling bent, het komt dus vaak voor dat je trucjes mislukken! Maar geef de moed niet op, hoe meer je oefent hoe beter je wordt.

Maar al snel verdwijnt het apenpakje en is het tijd voor het echte enge werk met vuur en soepele spieren. Een slangenmens kan bijvoorbeeld een lenigheids act doen om te laten zien hoe soepel ze is!

Hoe hoger je op de carrièreladder staat hoe meer optredens je krijgt. Alle details over je optredens kan je in je ‘tijdschema van optredens’ lezen. Deze kan je vinden onder de tab ‘werk’.

Vlak voor je op gaat treden krijg je de mogelijkheid om je podium op te bouwen. Je kan ervoor kiezen om het podium te gebruiken dat bij de locatie hoort, maar je kan ook zelf het podium inrichten met de vele verschillende decor onderdelen die je bij De Sims 3 Showtime krijgt.

Tijdens het optreden heb je heel veel invloed op wat je Sim doet. Je kan ervoor kiezen om met het publiek te communiceren en je kan zelfs kiezen wat voor trucs je laat zien! Luister alleen wel goed naar je publiek, dan weet je wat een succes is en wat niet.

Aan het eind van de dag wil iedereen natuurlijk een geweldig optreden neerzetten, maar dit kan alleen als je heel erg je best doet en hard werkt.

Simport aanvullingen

Om een uitgebreide uitleg te krijgen van Simport verwijs ik je graag door naar de chat van 23 februari (klik hier).

Ondanks dat er al veel bekend is over Simport is het toch wel een belevenis! Het systeem is heel erg wennen met de vele knopjes maar als het je één keer is gelukt dan snap je het ook wel. Wat ik vooral erg leuk vond is om te kijken hoe de Sims van mijn vrienden eruit zagen.

Er zitten wel een paar haken en ogen aan Simport. Zo kan je pas gebruik maken van Simport zodra je Sim op niveau twee zit van één van de drie carrières en moet je twee of meer (jong)volwassenen in een huishouden hebben. Het is dus niet mogelijk om te Simporten als je speelt met een huis waar maar één Sim woont.

Vragen of opmerkingen, of wellicht tips kan je kwijt in dit topic op ons forum. 

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *