Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 4 Perfecte Patio

SN Review: De Sims 4 Perfecte Patio accessoires

De Sims 4 Perfecte Patio accessoires

Verrassend snel na het vorige accessoires pakket komt EA alweer aanzetten met een compleet nieuw accessoires pakket voor De Sims 4, De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires. De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires is een pakket dat zich richt op luxe meubelen voor in de tuin, aangevuld met twee nieuwe exclusieve bubbelbaden en zal daarom ook met name de liefhebbers van het bouwen van huizen aanspreken. Zelf was ik daardoor nog voordat het pakket daadwerkelijk uitkwam al enthousiast over het pakket, maar toch blijft het, zeker bij accessoires pakketten, nog altijd maar de vraag in hoeverre ze hun prijs echt waard is. In deze review vertellen we je daar meer over!

Creëer een Sim

De Sims 4 Perfecte Patio accessoires De Sims 4 Perfecte Patio accessoires

Met om precies te zijn 12 nieuwe items in Creëer een Sim (9 kledingstukken en 3 haarstijlen) hoef ik niemand wijs te maken dat dit absoluut geen pakket wordt voor Simmers die graag veel Sims maken. Dat zullen sommigen misschien best wel jammer vinden om te horen als je bijvoorbeeld had gehoopt meer zwem- of buitenkleding te vinden in dit pakket. Wat meer kledingstukken was natuurlijk wel fijn geweest, maar zelf vind ik het bij dit pakket ook zeker prima dat er wat meer aandacht aan de items uit koopmodus wordt besteed. Dat past naar mijn mening ook beter binnen het thema van het pakket en is na De Sims 4 Luxe Feestaccessoires, een pakket met haast geen bouwobjecten, ook een ‘eerlijke’ afwisseling.

De kledingstukken zelf vind ik dan weer wel redelijk wisselend. Van de ene kant zijn er geen items waarvan ik zeg dat het écht niet mooi is en is alles wel aardig te gebruiken, maar van de andere kant mis ik bij veel van de items toch wat originaliteit. Er is nou eenmaal niet echt iets dat echt uitstraalt dat het uniek in stuk is. Kijk bijvoorbeeld naar de twee tops voor mannen: een simpel poloshirtje en een effen shirtje met een blouse. Ik kan er zo van alles over gaan zeggen, maar de conclusie is en blijft dat zo’n items gewoon veel te mager zijn qua uitstraling en hoeveelheid details. Helaas is het zo dat dit wel voor meer kledingstukken in dit pakket geldt en dan eigenlijk met name voor die voor de mannen. Daarentegen hebben de dames wel duidelijk betere kleding en is het ook wat meer op lijn met wat je kunt verwachten van het pakket, maar daar hoef je het pakket nog altijd niet speciaal voor te kopen.

Koop- en Bouwmodus

De Sims 4 Perfecte Patio accessoires De Sims 4 Perfecte Patio accessoires

Waar dit pakket dan echt om draait, is de koopmodus en dat is ook duidelijk te zien in de hoeveelheid content die erbij zit in vergelijking tot de kledingstukken en kapsels. Er zitten namelijk welgeteld 32 nieuwe items in dit pakket! Hoewel de aardig moderne en strakke stijl van de voorwerpen misschien niet iedereen zal liggen, valt niet te ontkennen alles er over het algemeen gewoon erg mooi uitziet.

De Sims 4 Perfecte Patio accessoires

Inhoudelijk bestaat het pakket, zoals te zien is, uit een paar verschillende zitmeubels voor buiten aangevuld met wat echte tuinvoorwerpen. Zo zijn er een aantal loungebanken en set met een tabel en bijpassende stoelen die, in combinatie met de barbecue, bar en bijpassende keukenkastjes, de basis van de set vormen. Dit alles wat aangevuld met de nodige decoratie en lampen en dan heb je al met al een vrij ruime set aan voorwerpen; in ieder geval genoeg om een hele tuin mee te kunnen opvullen en dat vind ik voor een accessoires pakket op zich al heel wat. Mocht je het nou echt niks vinden om zelf je eigen tuin te moeten inrichten, dan is er ook één nieuwe vooraf ingerichte ruimte te vinden, die je hier rechtsonder op te screen kunt zien. Ook over de kwaliteit van de voorwerpen ben ik aardig te spreken: de meubels zien er gewoon strak en netjes afgewerkt uit met hier en daar verscheidene details om het af te maken. Eigenlijk nét juist de dingen die ik miste bij de items bij Creëer een Sim. Maar het belangrijkste punt voor mij blijft dat het echt voor het grootste deel unieke voorwerpen zijn. Ik miste in het basisspel echt van die loungebanken voor in de tuin aangezien de reguliere banken buiten niet echt mooi staan en dat is hou net hetgeen dat dit pakket wel bevat. Dat zorgt ervoor dat ik het pakket in ieder geval echt vaak zal gaan gebruiken en op zo’n moment is pakket in mijn ogen geslaagd te noemen.

Bubbelbaden

De Sims 4 Perfecte Patio accessoires De Sims 4 Perfecte Patio accessoires

Wat rest zijn de speciale gameplay objecten en in dit pakket zijn dat de twee bubbelbaden. Hierbij heb je de keuze uit een goedkoop houten model en een duurder stenen model. Beide bubbelbaden werken verder gewoon hetzelfde en kunnen door je Sims worden gebruikt om in te relaxen en daarnaast is het ook weer een plek voor je Sims om ‘O jaa’ in te bedrijven. Verder kunnen ze door middel van de handigheidsvaardigheid worden geüpgraded met speakers of ander aroma om daarmee je Sims’ emoties zoals Blij of Energiek te laten krijgen. Het zijn al met al prima objecten voor in de set en de interacties maken het geheel prima af. Enig minpuntje hier vind dan wel weer dat het vrij lompe en grote dingen zijn om zomaar openlijk in je tuin te zetten en daarom had ik toch ook liever gezien dat de bubbelbaden, net zoals bij De Sims 3, half in de grond geplaatst worden. Desalniettemin zijn het gewoon erg leuke toevoegingen die het pakket absoluut positief beïnvloeden.

Conclusie

Ondanks dat de items in Creëer een Sim wat tegenvielen, maken de tuinmeubels en -accessoires dit meer dan goed in mij ogen. De meubels zijn uniek in hun soort en ook de bubbelbaden vormen een aangename toevoeging aan De Sims 4. Normaliter ben ik niet bepaald zo’n fan van accessoires pakketten, maar ik ben blij om te kunnen zeggen dat De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires daar een keer een uitzondering op mag zijn.

Beoordeling

Creëer-een-Sim:4
Koop- en Bouwmodus:7
Bubbelbaden:7

Eindoordeel

De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires

Prijs: 10,00

6,3 van de 10

Hoewel Creëer-een-Sim wat tegenvalt, maakt de koopmodus dat weer ruimschoots goed. Ook de nieuwe bubbelbaden passen prima in het thema van De Sims 4 Perfecte Patio Accessoires.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>