SN Review: De Sims 3 Na Middernacht (deel 1)

Would you rather want to read the English version? Click here.

INTRODUCTIE

De Sims 3 Na Middernacht, het derde uitbreidingspakket waar Sims fans zo lang naar hebben uitgekeken, is dan er eindelijk.

Na het installeren heb ik met open mond gekeken naar het filmpje dat begint als je Bridgeport opstart, erg mooi, daar hebben ze echt tijd aan besteed. Je ziet de hoge gebouwen en de wolkenkrabbers voor je opdoemen. Het ziet er allemaal erg levendig uit. Een hele andere manier van De Sims 3 spelen; dat had ik meteen al door. Ik raakte bijna in paniek met waar en met wie ik zou gaan beginnen.

Als je Bridgeport, de buurt van De Sims 3 Na Middernacht, ronddraait kun je echt zien dat je in een stad bent dat bruist van het leven, en dat het in dit uitbreidingspakket ook echt om het uitgaansleven gaat. Deze gebouwen zijn een echte ommezwaai in de Sims geschiedenis. De grote gebouwen (gedeeltelijk blackholes) de realistische hijskranen en de bouw putten geven een echt stads-gevoel. Helemaal te gek vond ik de duifjes die op de grond lopen, ze vliegen dus niet alleen nog maar in de lucht.

Er zijn ook metrostations toegevoegd, die maken het een stuk makkelijker om te reizen, alhoewel als je Sim een taxi pakt naar een metrostation en er een eind verder weer uitkomt en dan wéér een taxi pakt, terwijl ze er alleen met de taxi sneller was, zou ik dit gewoon als leuk extraatje willen zien. Wat ik wel erg leuk vind maar me wel rot naar heb gezocht, zijn de snack-wagentjes, die verplaatsten zich blijkbaar door de stad. Die staan in ieder geval niet vast op één plek. Je kunt daar snel een snack halen, hiervoor zijn er nieuwe recepten toegevoegd aan het spel. Heel opvallend is het dat er veel gele taxi’s rijden, maar misschien ligt dat aan mij en valt het me nu pas op.

De aanvulling dat er liften zijn is niet nieuw, die kennen we natuurlijk uit De Sims 2, maar deze zien er erg mooi uit en je kunt ze ook gewoon op je eigen kavel, in je eigen huis plaatsen. Ook kun je goed zien waar de stad is, de achterbuurt, de elite buurt en de gewone wijk.

Naarmate je de stad beter bekijkt kun je in details goed zien dat er echt goed gewerkt is aan een uiterlijk als van een Amerikaanse stad. ‘s Nachts word alles verlicht in de stad en heb je het gevoel dat het leven doorgaat, de bars zijn open en je kunt naar heel veel plekken toe om nog even door te feesten of nieuwe vrienden te maken. Het doel van deze uitbreiding is goed te zien, voordat je al gaat spelen. Lekker uitgaan en genieten van het nachtleven!


WONEN IN DE SIMS 3 NA MIDDERNACHT

Word het een penthouse of een klein modaal huisje, aan de rand van de stad? Of gaat je Sim meteen in weelde leven in een villa op de heuvel? Wat het ook gaat worden, je hebt nu een keus, al ligt het wel grotendeels aan de portemonnee van je Sim en hoe beroemd je Sim is.

Nieuw in De Sims 3 Na Middernacht is wel het wonen hoog in een wolkenkrabber, ik bedoel wie zou dan nu niet willen? Het omhulsel is een mooi gebouw, een soort van blackhole. Daar bovenin kun je wonen en de penthouses zijn er in alle prijs klasses. Ook heb je buren in de grote appartementen complexen. Het is wel anders dan dat we kennen van De Sims 2 Appartementen, daar kon je naar binnen bij je buren en nu in De Sims 3 Na Middernacht kun je alleen aanbellen en dan komt je buurvrouw of buurman naar buiten. Daar moet je het mee doen. Persoonlijk vind ik dit echt heel erg jammer.

De brievenbus hebben ze ook aangepast, je hebt nu een intercom om aan te bellen en een andere brievenbus, een gezamenlijke. Ik ben zelf begonnen in een klein, goedkoop appartement, dat sprak me eigenlijk meteen wel aan. Je uitzicht is erg mooi, je kijkt over de hele stad heen. De wat duurdere penthouses hebben zelfs een dakterras en / of een extra verdieping, maar dan zal je simmetje wel flink wat geld moeten hebben, en wat beroemder moeten zijn.

Ook iets wat ik erg jammer vind, maar wel weer kan begrijpen, is dat je alleen kunt bouwen binnen de grenzen van de buitenmuren. Dus de buitenmuren kun je niet aanpassen. Het zal er anders, aan de buitenkant van zo een flatgebouw, ook niet uitzien. In mijn geval wilde ik een bubbelbad plaatsen. Met een cheat is het wel mogelijk dit soort items te plaatsen, eigenlijk heb ik met die cheat mijn appartement ook iets groter gemaakt door de (donkere) kamer in te nemen van de buurman en een deur te plaatsen in mijn eigen appartement naar die kamer toe. Dus groter maken kan wel.

Ook kun je in een klein huisje wonen aan de rand van de stad, dat zijn de gewone huizen die we al kennen van de De Sims 3. Alleen zijn ze nu klein, simpel, gewoon en goedkoop. Als je beroemd bent kun op de heuvel aan de andere kant van de stad gaan wonen, daar woon je rustig en in luxe. Deze huizen staan op een heuvel en zijn erg luxe en groot. Doormiddel van een groot privehek kun je daar ook fans en paparazzi buiten je woning houden. Dat is erg fijn als je beroemd bent. Als je net begint met je eigen Sim, dan kun je ook niet zomaar op de heuvel bij iemand aanbellen om een kijkje te nemen. Je Sim moet eerst een relatie met de betreffende Sims familie hebben om contact met ze te krijgen en naar binnen te mogen. Maar wees gerust ze zijn regelmatig in de stad te vinden; beroemdheden gaan graag stappen en dan kun je contact met ze krijgen. Het is dus de plek van de stad waar je echt als beroemdheid tot rust kan komen.


BEROEMDE SIMS

In het bruisende nachtleven van Bridgeport zie je veel beroemde Sims. Nu kunnen je eigen Sims ook beroemd worden. Dat gaat via een 5 sterren punten systeem. Je kunt beroemd worden door met beroemdheden vrienden te worden, dat gaat niet zomaar en dat is heel grappig. Je Sim zal moeten proberen indruk te maken op de beroemde Sims, door een handtekening te vragen en dan ook nog de juiste gespreksonderwerpen te vinden. Dan pas kun je een vriendschap opbouwen met een beroemdheid. Als het je niet lukt indruk te maken kun je beter even uit de buurt blijven, want dan kan de beroemde Sim zich flink ergeren aan jouw Sim. Dat werkt alleen maar negatief op de relatie.

Maar het leuke aan beroemd worden in De Sims 3 Na Middernacht vind ik wel dat zelfs al ben je vakkenvuller bij de supermarkt je toch ook beroemdheid kan worden, beroemd worden kan dus elke Sim. De voordelen van beroemd zijn, zijn erg gaaf. Zo krijg je overal korting en gratis cadeaus toegestuurd, niet te vergeten kan je Sim nu in alle clubs van de stad terecht, ze zullen je beroemde Sim met open armen ontvangen. Nu kun je dus de luxe lounge rooms bezoeken, waar meerdere beroemde Sims zijn. En je kan vol van het nachtleven genieten.

Mijn Sim kon vrij snel handtekeningen geven, een hele leuke optie in dit spel, je Sim word dan gevraagd om een handtekening te zetten, want als je beroemd bent wil iedereen je handtekening, of een Sim zal een foto maken met zijn/haar mobile, en daar zul je dan even de tijd voor moeten nemen. Des te beroemder je Sim is des te meer voordelen je Sim zal hebben. Zo ook op feestjes, daar kun je niet meer gemist worden, je zult ook op allerlei feestjes worden uitgenodigd.

Nadeel van beroemd zijn is dat je erg makkelijk aan de schandpaal genageld kan worden, zelf vals beschuldigt kan worden. Dit omdat de paparazzi alles zien! De paparazzi zijn overal te vinden, ze houden alles in de gaten wat je Sim doet positief of negatief. Sta je negatief in de schijnwerpers dan krijg je geen kortingen meer en ook geen cadeau’s, de Sims in de stad denken erg negatief over je Sim, kortom je bent niet echt welkom meer. Gelukkig heb je wel de optie er iets tegen te doen, dat kost een centje maar dan is het ook weer uit de Simswereld geholpen. Maar leuk is anders.


HET NACHTLEVEN

Eindelijk word het donker, normaal gaan alle Sims dan lekker naar huis, maar in De Sims 3 Na Middernacht word alles verlicht in de stad en je ziet dat er volop leven is, ook komen de Vampieren te voorschijn, die zijn er overdag niet. Je Sim kan nu gaan genieten van een wild feest of even bijkomen van de dagelijkse sleur. Je hebt verschillende soorten clubs waar je naar toe kan gaan en er zijn aardig wat clubs waar je Sim meteen in kan. In de meeste clubs is ook een VIP gedeelte, daar kom je dus niet meteen in, je zult beroemd moeten zijn om daar ook te mogen komen.

De VIP gedeeltes in clubs zijn net iets luxer dan de gewone gedeelte van de club waar je Sim meteen in kan. Nieuw is het concept dat er beveiliging voor de clubs staat: de uitsmijters. Die zien er in mijn ogen iets te streng uit, maar goed: die functie hebben ze als NPC in De Sims Na Middernacht. Deze NPC’s zijn ook de reden dat je soms niet in clubs of bepaalde gedeeltes kan komen, ze houden je tegen als je naar binnen wilt. Gelukkig heeft EA er aan gedacht dat er wel mogelijkheden zijn om toch binnen te komen. Je kunt het op een sneaky manier proberen, maar sommige beveiligers staan ook open voor omkoping, dat gaat alleen niet altijd goed. Zo ervoer ik dat ik zelf na twee keer flink betaald te hebben er nog niet in kwam en naar mijn geld kon fluiten. Dus als je Sim echt wil dan kan hij/zij er een hobby van maken in gedeeltes en clubs te komen waar hij/zij eigenlijk niet in mag.

In Na Middernacht heb je nu ook de mogelijkheid om in groepen op pad te gaan, erg makkelijk vind ik dat, dan is het ook echt gezellig als je gaat stappen met je Sims. De meeste bars zijn tot diep in de nacht open en als je echt opzoek bent naar plezier kun je altijd kijken waar de hotspot is die avond. Alle bars zijn open tot diep in de nacht, maar sluitingstijd is sluitingstijd! Dan houd het feesten echt op.


BARS IN DE SIMS 3 NA MIDDERNACHT

In De Sims 3 Na Middernacht kom je niet dus zomaar een bar in: daar moet je wel wat voor doen! Je kunt de bars vinden in de wolkenkrabbers maar ook overal in de stad in een schuur of oud verlaten pand.

Éénmaal binnen dan kun je de sfeer proeven van de Sims die aan het feesten zijn of voor hun persoonlijke redenen daar naar toe gekomen zijn, zo maakte ik mee dat er een Sim-man was overleden en de vrouw klaagde bij de mixioloog. De Bars, die zijn groter en hebben meer opties. Voor elke club zijn er andere speciale drankjes te krijgen, ook aan snacks is gedacht.

Mijn favoriet van de bar is dat je Sim een rondje drankjes kan weggeven. Het leuke in diverse clubs is de bubbel tafel, waar ik mijn Sim met plezier aan heb zien bubbelen, en dan over de effecten die dat bubbelen heeft maar niets te zeggen. Ze beginnen met bellen blazen en ook als je Sim daar goed in is kunnen ze meer dingen blazen. In de meeste clubs zijn ook instrumenten aanwezig, meestal op een podium. In deze clubs kun je als band gaan spelen en heb je dus Live muziek.

Er zijn verschillende clubs in De Sims 3 Na Middernacht

– De Discotheek: daar word vooral gedanst, hier kunnen je Simmetjes lekker uit hun dak gaan, als er meerdere Sims op de dansvloer staan barst het feest los. Je Sims kunnen ook echt leren dansen op de dansvloer, hoe vaker ze dansen hoe beter ze worden, Ik vind het erg leuk dat er in De Sims 3 Na Middernacht veel aandacht is besteed aan het dansen van de Sims, als een Sim éénmaal kan dansen, dan gaat je Sim ook echt uit zijn/haar dak op de dansvloer. De keuze die er aan discolampen is, maakt het discogevoel heel echt. Het is erg leuk om al die verlichting te zien samen met de dansende Simmetjes. Met een uitgebreide bar waar je Sim drankjes en snacks kan halen, kan je Sim het er goed volhouden.

– Lounge room: Een strakke en stijlvolle uitgaansplek voor je beroemde Sims. Deze club kom je niet zomaar in. Dit is “De club der clubs” zeg maar, om hier binnen te mogen moet je wel beroemd zijn. De beveiliging is niet makkelijk, zelfs niet als je ze omkoopt, is mijn ervaring. Hier zul je beroemde Sims vinden, gewone Sims zijn ook absoluut niet welkom hier. Als je Sim hier naar binnen mag behoord je tot de Elite van de stad.

– De kroeg: is in het donkerste hoekje van de stad, waar je lekker uit je dak kan gaan. Erg grappig vind ik het dansen op de aanrechten, sommige dansjes geven je tranen in de ogen van het lachen. Hier komen alle Sims bij elkaar of je nu beroemd bent of niet; hier voelt elke Sim zich thuis. Het is er gewoon super gezellig en je kunt er ook spelletjes doen met je vrienden. zoals darten, sjoelen en terug van weggeweest: arcade spelen.

– De Vampieren club, hier zul je over het algemeen vampieren vinden, ik vind het een beetje een groezelige club, maar wie weet vind je Sim daar aansluiting en heeft jouw Sim het daar wel naar zijn/haar zin. Als je Sim Vampier is, dan is dit dus “De” plek om naar toe te gaan. Samen met andere Vampieren voelt je Sim zich thuis. Hier kun je ook plasma drankjes vinden bij de bar.

NIEUWE BEROEPEN

Nieuwe beroepen zijn acteur/actrice of film regisseur worden, De beroepen die bij beroemd zijn horen dus en dit beroep gaat je Sim doorlopen tot level 10. Omdat mijn Sim al beroemd was met 5 sterren bij level 3 had ze wel wat voordeel in de filmindustrie, door de juiste Sims te kennen en te vriend te houden.

Opdrachten: Voor degene die Ambities hebben, is dit bekent, maar als je het niet hebt dan is het nieuw. Je Sim heeft de mogelijkheid om tijdens het werk opdrachten te doen. Je Sim zal bijvoorbeeld voor het eten op de set moeten zorgen, door naar het restaurant te gaan onder werktijd, promotie folders uit moeten delen op een openbare kavel en een film kritisch bekijken in het theater, om er een mening over te geven. Hier verdienen ze wat geld mee. Deze opdrachten kunnen alleen onder werktijd gedaan worden.

Zodra je de top hebt bereikt krijg je een auto met caravan, tenminste mijn simmetje wel. Deze trailer heeft verschillende leuke opties, één daarvan is dat je het in je inventaris kan plaatsen en op een openbare kavel weer kan plaatsen om in te slapen (net als de tent van De Sims 3 Wereldavonturen). De leukste optie van de caravan, en dat heb ik mijn Simmetje een aantal keren laten doen is “woedeaanval krijgen”, echt hoe komen ze erop; daar heb ik echt om moeten lachen. mijn Sim kreeg er een positieve moodlet van in ieder geval.


KLIK HIER OM DEEL 2 TE LEZEN

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *