EA Nederland over De Sims 3 Ambities en error ‘niet compatibel met het huidige Sims 3 uitbreidingspakket’

We krijgen, net als met vorige patches voor De Sims 3, nogal vaak te horen dat het spel bij installeren van De Sims 3 Ambities aangeeft: ‘Je basisspel van De sims 3 is niet compatibel met het huidige Sims 3 uitbreidingspakket. Update je spel via het Startprogramma.‘.

Deze fout wordt voornamelijk veroorzaakt door niet goed werkende downloads / custom content en we raden elke keer dan ook iedereen aan je CC even uit het spel te halen door ‘Aangepast Materiaal’ uit te schakelen of je downloads map even buiten De Sims 3 directory te zetten. Zie ook de aanvullende patchnotes in dit bericht.

We hebben ook nog even contact gehad met EA Nederland en zij houden alles in de gaten en sturen dan bugreports naar het Sims 3 Team.

Over de ‘niet compatibe’ error hadden zij nog de volgende mogelijke oplossing.

Een mogelijke oplossing is:

1. Zorg er voor, dat je de nieuwste patch voor De Sims 3 en de uitbreidingen hebt geïnstalleerd;
2. Sluit nu alle vensters van De Sims 3 die openstaan volledig. Doe dat ook met het opstartscherm;
3. Ga naar de map ‘Documenten’ (‘Mijn documenten’ in Windows XP);
4. Open de map ‘Electronic Arts’;
5. Open de map ‘De Sims 3’;
6. Zoek het ‘Version.tag’-bestand op;
7. Wis het bestand ‘Version.tag’.

Wat ook goed is om te weten: Als je De Sims 3 Ambities installeert dan is het daarna niet meer nodig om de patch te installeren: Met de installatie van De Sims 3 Ambities is je game gelijk up-to-date. Voor de EA Store versie van Ambities zullen mensen wel gevraagd worden de nieuwste patch te installeren.

Anita – Community Manager EA Benelux

Verder willen we iedereen even vragen een beetje geduld te hebben: zeker ook als je vragen hier stelt of op ons forum over technische problemen. Er is veel veranderd – zeker wat CC betreft – en dus hebben wij ook nog even geen antwoorden. Dus maar blijven herhalen dat het niet werkt wekt alleen maar irritaties op! We doen ons best en meer dan dat kunnen we niet.

108 reacties

 1. sorry heb alleen store items erin staan
  en geen andere shit
  en nog steeds gezeik met die patch en nu weer met ambities
  weer mijn opgeslagen spellen van rivervieuw weg
  weer alle downloads weg
  word er zolangzamerhand erg moedeloos van

 2. Cindy, wil je alsjeblieft de laatste alinea ook nog even een keer lezen 😀 En er zijn ook andere woorden die je kunt gebruiken om je ontevredenheid weer te geven 😉

 3. tis toch gewoon niet leuk meer zo
  bij elke uitbreiding en pakket problemen
  ik heb alleen store items dus niet eens die andere spullen
  en telkens ben ik alles kwijt incl. rivervieuw
  kan telkens opnieuw beginnen bij elke uitbreiding met een sim
  terwijl je steeds zo ver gekomen ben
  begin gewoon een hekel aan dit spel tekrijgen zo
  het spel moet ontspanning en plezier geven
  tis nu alleen maar gerotzooi en gezeik

 4. Ik snap niet dat er zoveel verschillende klachten zijn. Ligt dat aan het besturingspakket (ik heb zelf vista) of aan de virusscanner (veel ervaring mee) of dat mensen hun besturingssysteem niet updaten?
  Ik heb mijn downloaden enzo niet uitgezet. Gelukkig heb ik geen problemen.

  @Cindy geeft het goede voorbeeld aan iedereen en denk aan je taalgebruik! het is balen dat je problemen hebt en je dat niet kan spelen! Ik zou er ook flink pissig, maar zo los je het niet op!

 5. Er is een optie om de update ongedaan te maken. Zodat je je simsspel weer in de staat brengt van voor de update. Mijn vader heeft dat voor elkaar gekregen en na het opnieuw installeren van de update is het bij mij allemaal weer goed gekomen. Helaas vind ik de .package bestanden niet meer terug in mijn spel.. Dat moet ik nog zien op te lossen.

 6. Via het herstelpunt kun je de situatie instellen voor je game van een paar dagen geleden. Ik weet verder niet waar het herstelpunt zich bevindt of wat het is. Als je dit hebt gedaan is je spel weer zoals voor de patch, zodat je de patch nog een keer goed kunt uitvoeren. Hierbij raad ik je aan om dan ook echt ál je CC uit te schakelen.

  De eerste keer opnieuw de patch installeren ging trouwens ook niet vlekkeloos. Na een half uur installeerde hij de patch pas en daarbij komt dat de helft van mijn CC (.package) dus nergens in het spel te bekennen is.

 7. Beste allemaal,

  Gisteren ambities mogen ontvangen, ben al meer dan een dag bezig om alles aan de praat te krijgen. Inmiddels heb ik het volledige spel verwijderd ook de add on’s en weer een schone/nieuw installatie gedaan.
  Zelfs nu werkt hij niet.
  Hij start op, laad het spel en zodra je met een familie wilt spelen en de Sim laat lopen of bewegen valt het spel volledig uit en keert hij terug naar je Windows Bureaublad zonder het spel in de taalbalk te tonen.

  Wat kan ik nu nog doen? Of Proberen?

  Alvast bedankt!

 8. Beste Hiki,

  Dat ga ik nu nog eens stap voor stap proberen.
  Nu maar hopen dat dit lukt!
  Ik hou je op de hoogte!

 9. Hallo,
  ook ik heb het probleem,
  maar als je je downloads etc buiten de sims 3 mappen hebt staan, hoe moet je dan die update opnieuw uitvoeren?
  Want het startprogramma kan ik niet openen!
  Help me

 10. Ik weet het niet zeker maar ik denk dat je de Sims 3 Opstarter alleen terug krijgt door alles opnieuw te installeren. Maar nogmaals: ik weet dat niet zeker maar weet even geen andere oplossing.

  Of je kunt zoals hierboven gezegd met WINDOWS HERSTELPUNT je computer 1 of 2 dagen terugzetten: als het goed is heb je dan de oude versie van De Sims 3: die van voor de patch.

 11. Als je launcher het niet doet, kan je volgens mij ook je de inhoud van je hele bin map op de cd kopiëren naar je bin map in C/Porgram Files/Electronic Arts/De Sims 3 (evt uitbreiding)/game/bin . Dan moet je wel je laatste CD gebruiken en kopiëren in de de map die daarbij hoort.
  Dan moet je wel even S3Launcher.ex_ en TS3SP01.ex_ (als je luxe hebt ander een ander bestand dat begint met TS3) veranderen .exe ipv .ex_

  Heeft iig voor mij gewerkt vandaag 😀

 12. ik heb ook steeds meer problemen met ambitions
  spel slaat vast
  kan geen shop downloads meer instaleren
  spel kan weer niet opgeslagen worden fout 12 weer

  gewoon weer een herhaling van het eerste uitbreidngs pakket

  ppff nou als er zo nog 7 uitbreidingen volgens hoef het voor mij niet meer

 13. Windows herstelpunt heeft voor mij ideaal gewerkt. Na het herstellen van de game werkte de launcher weer, alleen het spel zelf niet meer. Met veel moeite via de launcher nog de patch geïnstalleerd, maar toen zaten mijn .packages weer niet in het spel. Opnieuw het resource bestandje in de map en alles ging weer prima!

  Ik durf nog niet te juichen, maar leve herstelpunt.

 14. @Cindy: Ik snap je woede heel goed. Dat had ik met WA. Nu herinstalleer ik alle sims, probeer dat eens. =)

 15. jordo dan ben ik alles weer kwijt
  en ben net zo ver met de buurten

  dit is zo frusterend he
  ik had het ook met wa en nu weer met deze

  het sims spelen is er bij mij helemaal af

  wat was sims 2 toch geweldig

 16. ik ben het er HELE MAAL MET CINDY MEE EENS ze moeten geen beter updatts maken maar ze moeten gewoon maken dat hun spel werkt als er nu eens mensen zijn die geen internet hebben wat gaan ze daar dan tegen zeggen sorry zal dan niet voldoende zijn je betaald daar dus wel voor he en dan wil je ook geen spel die vast loopt

 17. Beste Allemaal,

  Vandaag weer een volledig schone installatie gedaan, alles volgens het stappenplan van de link verwijderd. Toen The Sims 3 geinstalleerd met alle add-ons behalve ambities. Werkte prima incl. de nieuwe patch gedownload. Vervolgens ambities erop en exact hetzelfde probleem.

  Wat kan ik doen?

 18. Kleine update op het bovenste bericht: Ik kan wel een Sims samenstellen, De stad bewerken maar zodra ik met een Sim ga spelen, stopt het spel dus automatisch zonder foutmelding en keer ik terug naar mijn bureamblad. Het spel is volledig afgesloten en geeft hem ook niet meer op de taakbalk weer. Echt heel vreemd en vaag.
  Iemand een idee?

 19. Ik snap er niks van nadat ik de sims ambities heb gekocht en ik wil iets kopen voor in mn huis…zet het neer etc. gelijk daarna valt het spel uit en zie ik het ook niet meer op de taakbalk.

 20. nou al mn downloads werken weer in het spel

  krijg nu steeds weer die fout melding 12 en hij het spel niet wil opslaan

  weer paar uurtjes voor niks gespeeld

  erg jammer allemaal hoor

 21. bij mij kunnen sims niet meer koken.. ze zetten iets in de oven/magnetron en wachten uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuren door t ding een beetje open en dicht te maken.. Het eten komt er nooit meer uit. R.I.P. pasta… Nu laat ik ze alleen nog boterhammetjes jam en herfstsalades maken.

 22. Helpt wel goed voor de kookskill btw. Maar ze vallen om van de honger en het enige dat ze daartegen denken te kunnen doen is koken.. koken until they die..:S

 23. je moet eens proberen SPEL OPSLAAN ALS want bij mij slaat hij ook niet op maar bij spel opslaan als werkt het wel bij mij cindy

 24. bedankt kristel ik weet het nu natuurlijk nie zeker

  maar ik denk dat je hier heel veel mensen zult mee helpen

 25. hier een verhaal van iemand de crashes heeft opgelost

  I solved my crashing to the desktop and this is how I did it!

  After much trial and error I found that Sims3 wasn’t crashing to the desktop, Windows was CLOSING it. I installed a memory monitoring program and a mini DUMP viewer. Using these 2 programs I was able to find the problem. I had all the symptoms like slow saving game, Running slow and many more.

  After viewing the Dump file I found I was getting a 0xC0000005 Access Violation error which suggest maybe bad memory. But my memory is good. Further research led me to DEP (Microsoft’s Data execution prevention). DON’T TURN IT OFF! I did this and big mistake!!! Go into the setting and turn it on for all programs except the ones that you can add to the list and add TS3.EXE to it.

  I have Windows XP SP2. Vista and Windows 7 may be slightly different.

  To access this goto (Start – Settings – Control panel) and run System. Click on the Advance tab and click on the Settings button for Performance. Click the TAB for Data execution prevention and click the option to (Turn on DEP for all programs and services except those I select:) and add TS3.EXE to the list and ok it and reboot.

  Hopefully this will fix your problem like it did for me.

  Now my game is fast and stable.

  You may have to add other programs to this list that you use also. Because this turns on DEP for ALL programs and not just for Windows.

  0xC0000005 Access Violation Link
  http://www.updatexp.com/0xC0000005.html

  DEP
  http://en.wikipedia.org/wiki/Data_Execution_Prevention

 26. hoi,
  ik had donderdag de sims ambitions gekocht geinstaleerd, en ik heb hetzelfde gedoe als iedereen. eerst kon ik alleen het hoofdmenu openen, dan als je op een stad klikte liep hij meteen vast toen heb ik de boel weer afgesloten, probeer opnieuw ik kom bij de stad klik op mijn familie en valt meteen weer terug naar het bureaublad. ik probeer weer en weer en weer maar het helpt allemaal niet ik kan alleen een sims maken, stad bewerken en huis inrichten en that’s it! toen ben ik op internet naar oplossingen gaan zoeken en naar forums, toen kwam ik meteen al bij dat DEP verhaaltje uit maar bij mij werkt het helemaal niet. en toen dacht ik dat het aan mijn flash player lag omdat de launcer aangaf dat ik geen flash player had, wat ik wel heb. dus die opnieuw geinstalleerd. nee doet het nog steeds niet. dus vandaag was ik het zo zat dat ik besloten had de hele zooi er af te halen dus alle sims programma’s er afgehaalt. en weer opnieuw geinstalleerd maar ik kon een sims maken en huis inrichten en dat was het alweer.
  Weet iemand nog en oplossing?

 27. Goedendag.

  Ik heb dit probleem ook en heb het spel en alles wat er mee te maken had verwijderd.
  Nu staat het nergens meer.
  maar toch kan ik bijna gewoon beginnen met het spel spellen dat die fout komt.

  Mijn computer is al eens gegrashd en dat lag aan de harddisk.
  Ik heb de harddisk vergangen en hij deed het weer.
  Nu heb ik dus het gevoel dat het niet alleen op de harddisk staat maar echt op de computer.

  Kan het dat dat zo is?

 28. heey,
  kan iemand mij helpen? ik heb de sims 3 ambities net gekocht en hij doet het niet bij mij. hij is geïnstaleerd en als ik dan naar het startprogramma van de sims wil zegt hij: ‘er is iets fout gedaan bijhet opstarten, kijk in het logboek voor meer details.’ ik heb van alles gebrobeerd maar niks lukt, en ik ben er kapot van dat hij het niet doet. ik wil hem zo graag spelen

 29. Ik heb precies het zelfde probleem als pleun, ik heb het spel nu 3x opnieuw geïnstalleerd. (Ook de vorige Sims 3 en Wereldavonturen) Ik wou het spel dus ruilen morgen, maar blijkbaar ligt het niet aan het spel aangezien meerdere mensen dit probleem hebben zal ik dit ook wel bij een andere hebben.
  Iemand a.u.b. een oplossing anders ga ik morgen toch proberen het spel te ruilen.

 30. Hoi Pleun en Kaya,

  Zoiets dergelijks heb ik ook gehad bij installeren van Wereldavonturen. Waarschijnlijk was het spel wat je had niet volledig geupdate.
  Bij mij hielp het toen ik na elke installatie (dus van ieder deel) het opstartscherm opende en het spel update. Dus niet pas 1 keer aan het eind updaten.
  Vergeet niet je map van ea in mijn doc eerst veilig te stellen…
  Succes!
  Groetjes,

  Odie

 31. Hallo allemaal!

  Ik dacht vanmiddag: laat ik weer eens gaan simsen! Dus ik klik op het icoontje van Wereldavonturen, en het opstartscherm verschijnt. Dus ik wilde gaan spelen, maar toen zei hij dus dat er een nieuwe update moest worden geïnstalleerd. Dus ik installeer deze update, maar vervolgens krijg ik dus ook deze melding. En nu doet hij het niet meer, en wordt deze melding steeds weer herhaald.
  Weet iemand of hier een oplossing voor is?

  Groetjes,
  Kimberly

 32. Hier word ik dus echt niet goed van. Ik heb gister de sims Ambities gekocht en na een succesvolle installatie, loopt het spel vast bij het opstarten. Het scherm blijft gewoon zwart en als ik via ctrl/alt/delete kijk staat er ook dat het programma niet meer reageert.
  IK had met het orgineel en WA geen problemen, maar nu wel weer. Dit is gewoon niet leuk, je geeft hier geld aan uit, dus je verwacht dat je gewoon een goed spel krijgt, die het ook doet!!!
  Maxis is ver achteruit gegaan, want bij de Sims2 heb ik nooit problemen en ook al die patches. Breng Will Wright terug bij de Sims afdelingen A.U.B, want toen waren de spellen nog goed!!!!

  Maxis moet een goede oplossing bedenken voor deze problemen, want niet alles kan aan de computers liggen!!!

 33. Hey, pleun en kaya,

  ik heb hetzelfde probleem gehad, ik installeer de sims 3 ambities en er komt op van fout bij opstarten, kijk in het logboek. Ik heb de ea download manager geinstalleerd en deze laten doen, en nu gaat het wel. Hopelijk help ik julie hierbij

 34. Ik zit met een nogal irritant probleem. ik heb sims 3, wereldavonturen, luxe accesoires en ambities legaal gekocht en geïnstalleerd. maar sinds ik ambities heb kan ik het spel niet meer spelen. opstarten enz is geen probleem maar zodra ik een nieuwe familie wil maken maakt mijn computer een sirene geluid. het komt echt uit mijn computer want als ik mijn geluid uitzet hoor ik hem nogsteeds. het geluid blijft doorgaan tot ik sims heb afgeloten. Ik vind dit zwaar irritant en weet niet wat ik moet doen.

  heeft iemand dit zelfde probleem of weet iemand een oplossing?
  X Eirien

 35. ik heb de sims ambities gekocht en geinstaleert maar elke keer al ik de sims wil op starte staat er: er is een fout opgetreden tijdens het opstarten. bekijk het logboek voor meer details toen heb ik de sims en de uitbreidingen allemaal opnieuw geinstaleert maar nu krijg ik het weer waar is dat logboek?? of beter hoe krijg ik het weer normaal opgestart!!!???? zodat ik gwn weer kan spelen 🙂

 36. Hallo,
  Ik krijg de hele tijd bij het opslaan van de Sims 3 (met ambities) foutmeldingen 12 of 13. Of ik krijg bij het opslaan dat mijn laptop de Sims 3 afsluit. Alles wat ik dan heb gespeeld is dan weg. Dit is zo irritant. Wat moet ik doen om dit niet meer te krijgen?
  Groetjes.

 37. Foutmelding 12krijg je als er in het spel zelf al iets fout is gegaan, bijv. dat je spel vastloopt, of dat je sim ergens vast blijft zitten. Foutmelding 13 ken ik niet. De enige oplossing is om regelmatig te proberen op te slaan, bijv. elke simsdag.

 38. Hallo,
  Erik: Bij foutmelding 12 is het spel van te voren niet vastgelopen en is mijn Sims ook niet vast blijven zitten. Het opslaan iedere Sims dag heeft ook niet geholpen. Er komt alsnog een foutmelding of het spel sluit zichzelf af met opslaan. Er staat dan geen Sims 3 meer in mijn taakbalk.

  Heeft iemand nog een oplossing of een oorzaak? Alsnog bedankt Erik. Heb jij misschien nog een andere oplossing?
  Groetjes.

 39. hey,,

  ik heb ook pas de sims ambities gekocht
  en bij mijn instaleerd hij dus gewoon helemaal niet
  halverwegen de instalie geeft hij een foutmelding en gaat daarna gewoon verder om later diezelfde meldeing nogmaals te geven.
  ik word er helemaal gek van
  iemand een oplossing?

  groet

 40. ik heb dit ook.
  maar ik kreeg het pas na de sims 3 ambities geinstaleerd te hebben.
  ik wil het erg graag spelen.
  wat kan ik doen
  ik heb alle oplossingen al gedaan.
  maar niks nogsteeds het zelfde
  gr, mike

 41. Ik heb geen Ambities maar toch krijg ik de zelfde melding :

  ik heb net 3 spellen van de sims 3 geinstaleerd ( sims 3, luxe en wereld avonturen ) maar nu zegt ie dat het basis spel niet compatibel is met de uitbreidingen.. en alles is legaal en volgens het boekje geinstaleerd
  en dan zegt ie dat ik het moet updaten via het startersmenu van de sims,, maar die laadt hij dan niet meer verder, en kan ik het niet downloaden, en als ik hem opnieuw opstart dan begint het verhaal weer van voor af aan.

  het zijn allemaal legale cd’s. voorheen nooit problemen gehad en nu ineens wel. mijn laptop heb ik hiervoor helemaal leeg gemaakt en opnieuw geinstaleerd. en ik heb firewall al uitgezet, maar dit werkt ook niet, en ik heb momenteel geen virusscanner.

  wie kan mij helpen, ik wil nu wel graag mijn spel kunnen spelen.

 42. hallo,ik heb de sims luxe accessoires, en eerst ging alles goed tot eergisteren.Het spel wou niet meer opstarten dus ik uplode het spel dan maar hé en toen ging het weer tot da morgen daarna, het spel wilt niet maar opstarten, er komt altijd op : Fout, Je basisspel van de Sims 3 is niet compatibel met het huidige Sims 3 uitbereidingspakket. Update je spel wia het startprogramma.
  Maar ik kan niets update..alles blokkeert..Kan iemand mij halpen ?
  Farah

 43. wat is dit voor gedonder he
  koop je een duur spel en dan doet ie het gewoon niet.
  heb alles al geprobeerd en niets lukt. zelfs niet de dingen
  die anderen al wel hebben gedaan en wel lukten. vind het niet erg netjes dat dit zomaar kan.

 44. Dit probleem had ik nou ook heel die uitbreiding zitten verwijderen en toen pas kon ik die updates installeren. Gewoon raar dat je dan eerst die uitbreiding moet verwijderen voor je de updates kan installeren.

 45. Ik heb alles gedaan wat erboven staat en nu lukt het spel nog niet ? Er komt nogaltijd hetzelfde op : fout, Je basisspel van de Sims3 is niet compatibel met het huidige sims3 uitbereidingspakket. update je spel via het startprogramma.
  Kan er iemand mij helpen a.u.b? Danku

 46. Ik heb twee weken geleden bijna dagelijks de sims gedaan, waar ik de uitbreidingspakketten wereldavonturen en ambities heb. Allemaal legaal. Nu krijg ik dus steeds te zien dat mijn spel niet compatibel is, en niets helpt! Mijn startscherm laadt ook niet meer.
  En dit terwijl ik een familie had die al kleinkinderen had en waar ik echt met plezier mee heb gespeelt!
  Inderdaad, koop je een duur spel en doet hij het niet. Heb zoiets nooit bij de andere simsspellen gehad.

 47. Ik heb Ambities gekocht en na een geslaagde instalatie wil ik er op spelen en hij zegt steeds hetzelfde : ‘Er is een fout opgetreden tijdens het opstarten. Bekijk het logboek voor meer details.’
  Maar wie of wat is dat logboek?!! Weet iemand dat soms? Ik heb heel mijn pc plus het internet afgezocht en niks gevonden. Ik had dit probleem niet voordat ik Ambities had. Ze maken het schandalig duur voor zoon prutsspel dat niet eens werkt! Als het zo duur is, dan verwacht je toch wel een goed spel? Wat is dit? Ik had het beter bij de sims 2 gehouden, als ik al dit geklaag zo zie.

 48. Vorige maand Sims 3 gekocht voor mijn zoon, werkte gewoon normaal. Afgelopen 2 weken alle uitbreidings pakketten erbij gekocht omdat hij jarig was. Als alleen sims 3 geïnstalleerd is werkt het gewoon maar zodra er een uitbreidings pakket bij geïnstalleerd wordt doet het spel helemaal niets meer. Totaal € 170,00 uitgegeven en het werkt niet. Ik vind het schandalig dat er geen oplossing wordt gegeven voor het probleem. De melding die ik krijg is: “Er is een fout opgetreden tijdens het opstarten. Zie het logboek voor meer details”. Het startprogramma sluit af dus het spel starten om te spelen kan dan niet meer. Ook updaten kan niet meer. Ik wil een oplossing anders ga ik mijn rechtsbijstandsverzekering er achter zetten. Wel bakken met geld binnenhalen bij EA maar geen oplossing? Gaat niet gebeuren!

 49. Hoi,
  Ik heb de Sims 3, en ik heb nu een andere laptop, dus moest ik alle Sims 3 overnieuw installeren, Nu geeft hij het volgende aan: Je basisspel van de Sims 3 is niet compitabel met het huidige Sims 3 uitbreidingspakket. Update je spel via het startprogramma.
  Nu hebben jullie al dingen geschreven van: Verwijder Version Tag. Maar bij mij staat dat er niet bij..
  Ik heb een windows 7 en ik weet echt niet wat ik moet doen.

  Help me alsjeblieft S.O.S

  Met vriendelijke Groet, Romy en zowie

 50. Waar kan je die CC vinden dan? Nouja, anders gezegt: hoe kan je die uitschakelen. Kan/wil iemand dat voor me uitleggen vanaf het bureablad?

  En anders: waar kan ik mijn spel onder een nieuwe map verplaatsen, hij zegt dat het niet kan en ik moet dan checken of ik er vol of tegen kan schrijven ofzo? Ik snap er niets van.

  Alsjeblieft, reageer zo snel mogelijk.
  Vriendelijke groet van mij.

 51. Ik heb ook nog niets anders dan problemen gehad met de Sims. Blijkbaar vind EA het niet meer belangrijk dat de klanten werkende content krijgen. Zolang zij hun beurzen maar kunnen spekken. Want de term de klant is koning is tegenwoordig ver te zoeken. Zou daarom ook graag zien dat bedrijven zoals EA geboycot worden wanneer ze een ondeugdelijk produkt verkopen. Alleen speelt iedereen (mezelf mee gerekend) natuurlijk te graag de sims om het spel dan maar niet meer te kopen. Als EA nu een net bedrijf was zouden ze op zijn minst een vergoeding of iets dergelijks moeten geven maar dat is mijn mening. Zo moest even mijn frustratie kwijt en hoop dat ik jullie niet te zeer heb verveeld met dit bericht.

 52. Hoi Mariee

  De CC kun je vinden in start/mijn documenten/ea games/en dan staat er een map downloads deze kun je even buiten de map knippen plakken.

 53. ik heb een probleem!
  Net sims ambities gekocht, maar ik kan de nieuwe dingen niet gebruiken in de oude wijk. Ik kan ze wel kopen, maar mijn sims kunnen er niets mee. Wanneer ik erop klik, zie je drie mogelijkheden (blauwe balkjes) maar hier staat niks op en ik kan ook niks kiezen.
  In de nieuwe wijk kan ik ze wel kiezen, maar staat er ook niks op de balkjes. Ook valt hij snel uit en zie ik de ‘hulp’vakjes niet.

  Wie heeft hetzelfde probleem?!

 54. Voor de melding: fout bij opstarten, kijk in logboek na aanschaf van sims:ambities, heeft bij mij het volgende geholpen:
  – Alles van de sims 3 deïnstalleren,incl. wereldavonturen en de gehele EA Games map in Mijn Documenten.
  – Daarna de Sims 3 basisspel installeren en de updates uitvoeren via het startprogramma,
  – Daarna de Sims 3 Wereldavondturen installeren en de updates uitvoeren via het startprogramma
  – Daarna de Sims 3: ambities installeren en de updates uitvoeren via het startprogramma.

  Hierna werkte de Sims (incl. Ambities) naar behoren!
  Hopelijk kunnen jullie hier iets mee!

 55. Wat je doet;
  1. Je gaat naar configuratiescherm en zoekt op herstel(punt).
  2. Je klikt hierop en zet hem terug tot het moment waarop je de sims 3 ambities hebt gedownload.
  3. Dan ga je naar de sims 3 (de normale, zonder uitbreidingen!).
  4. Dan is daar als het goed is een patch (zoniet, dan moet hij terug tot voor het downloaden hiervan).
  5. Deze patch download je.
  6. Je start je computer opnieuw op.
  7. Je instaleert nu de sims 3 ambities.
  9. Start de computer weer opnieuw op.
  10. Dan ga je naar de sims 3 ambities
  11. Hier staat als het goed is ook weer een patch, download die.
  12. Start je computer nog een keer opnieuw op en dan ben je klaar.

  Dit heeft voor mij gewerkt, ik hoop ook voor jullie. Je bewaarde dingen blijven hiernij volgens mij ook bewaard.

  Opmerkingen: Deze oplossing werkt alleen op windows. Ik heb zelf mijn computer niet opnieuw opgestart, en toen was hij de eerste paar keer heel erg sloom, dat kan meestal opgelost worden door opnieuw opstarten na downloads, als het toch sloom is moet je hem opnieuw opstarten en het dan gewoon een paar keer spelen.

 56. Ik heb een vraag en ik hoop dat julie me kunnen helpen.

  Ik heb ook dit probleem maar dan met de sims 3 luxe. nou vraag ik me af, al koop ik nou na middernacht, en die installeer ik, dan hoef ik hem toch ook niet opnieuw op te daten?

  (:

  Alvast bedankt! (:

 57. Ik heb weer een ander probleem.. ik heb een vista laptop.. nou weet ik wel dat het niet echt een ideale situatie is.. sims gaan beter op pc’s.. maar hij heeft het altijd gedaan.. ook met me uitbreidingspakket wereldavonturen.. geen probleem.. Nou heb ik na middernacht erbij gehaald.. en zodra ik me sim heb gemaakt en ik wil gaan spelen krijg ik zwart scherm en kan stopt het spel zonder waarschuwing en mag ik het helemaal opnieuw opstarten.. Ik heb dual core processor en nvidea kaart. je zou denken dat hij het wel moet doen.. Iemand een oplossing voor mij? Want ik heb ambities ook gekocht maar anders breng ik hem terug naar de winkel 🙁

 58. Hallo mijn probleem is al volgt…
  Ik heb eergisteren de meest recente update
  voor de sims3 uitgevoerd. Maar nu krijg ik steeds
  de melding : Je basisspel van de sims 3 is niet
  compatibel met het uitbreidingspakket. Update je spel via
  het startscherm.
  Mijn vraag nu : hoe kan ik dit oplossen?
  Systeemherstel werkte bij mij niet
  Ik heb alleen de uitbreiding wereldavonturen.
  Pleas iemand help me 🙁

 59. hallo,

  ik heb sims 3 ambities voor sinterklaas gekregen maar hij zegt:
  om de sims 3 ambities te kunnen installeren moet je wel de sims 3 geïnstalleerd hebben.

  ik heb die al en ik heb zoals bovenstaand dat ding verwijdert maar dat helpt niet :S

  wat moet ik er nu mee doen 🙁
  Gr.

 60. Hallo iedereen, ik heb het spel Ambities met sinterklaas gekregen. Als ik het instaleer krijg ik daarna de melding ër is een fout opgetreden bij het installeren. Bekijk hetlogboek voor details. Kan het logboek niet vinden. Vanuit EA zeggen ze dat er iets mis is met mijn PC. Die heb ik na laten kijken en er is niets mis mee! Uiteindelijk heb ik een nieuw spel gekregen en ik blijf dezelfde foutmelding krijgen. Ik word er niet goed van. Bij de helpdesk zitten mensen die het spel niet kennen en die geven je standaard oplossingen uit het boek waar je niks aan hebt. Ik vind het schandalig dat dit kan! Dit is mijn laatste Sims uitbredingspakket geweest dat ik koop, kan mijn geld beter in de sloot gooien!

 61. EA moet zich diep schamen voor ’t feit dat deze fora er NOG zijn en dat de problemen NOG niet opgelost zijn. Alle tips en tricks opgevolgd maar niets heeft geholpen en de game gaat dus terug! EA moet zich diep schamen, temeer omdat het probleem met de Sims al zo lang speelt en wij nog naar deze fora moeten om erachter te komen dat ’t nog steeds niet werkt.

 62. ik begrijp er niets van!!! ik weet niet wat ik moet doen… ik heb niets gedownload of geupload…. ik weet niet wat er telkens mis gaat….. ik ga het gewoon nog eens proberen……*snik, snik*

 63. Ik had er ook last van met het installeren van Na middernacht. Heb toen alles er af gegooid en opnieuw geïnstalleerd, wat niks heeft geholpen.
  Ik heb toen de sims supersnelle accessoires eraf gegooid. Toen bleek het spel dus wel te werken. Daarna heb ik de nieuwste patch erop gezet en vervolgens de supersnelle accessoires er weer opgezet. Daarna werkte het spel weer. Er zitten helaas nog steeds meerdere bugs in het spel, maar het werkt wel..

 64. Ik heb de sims 3 Ambities en krijg het nog steeds? dus weet niet heb al 2 x alles opnieuw geinstalleerd en alle downloads verwijderd, dan doet hij het weer een tijdje en dan krijg ik na een bepaalde update weer dat het niet compatibel is.. zonde van het geld

 65. Hallo,
  ALs ik de sims 3 opstart staat er dat er een fout is opgetreden, en dat ik voor meer info in het logboek moet gaan kijken, dat heb i gedaan, maar ik kan er niks over vinden. Mijn sims 3 heeft het wel gedaan, tot dat ik de sims 3 ambities op deze pc heb gezet, ik kan nu helemaal niet meer simsen?
  Hoe kan dit??

 66. ik heb de oplossing gevonden had precies hetzelfde probleem nadat ik die ea downloadmanager had geinstaleerd en alles up to date had gebracht kreeg ik de melding sims3 niet compatibel met uibreidingpakket ik ben na enkele dagen na start/configuratiescherm/prestaties en onderhoud/ systeemherstel (links)
  ga dan na een datum voordat je de downloadmanager installeerde
  en je kunt weer gamen

 67. Hallo,
  ik heb 2 uitbereidingen en 1 accessoires van the sims 3: Ambities, wereldavonturen en luxe accessoires. ik was ambities verloren. op een of andere wijze. en ik heb die moeten verwijderen. omdat ik met die CD-rom opstarte. en alles daarna ging goed. maar iemand (Een of andere techneut) had ambities weer geinstaleerd. Via EA downlaodmanager. en hij zei dat het normaal moest werken. Ik brobeerde hem op te starten en het enigste wat ik kreeg was: Fout! There was an error starting The Sims 3 launcher

 68. Ik heb alles geprobeerd wat hier boven staat en niks lukt! ik heb gister mijn spel ge-update en sinds dien krijg ik deze error ik word er helemaal moedeloos van ik heb geen zin om een nieuwe sims aan te schaffen. maar ik krijg deze melding niet bij ambities maar bij “na 12 uur” ik denk dat ik alles maar opnieuw ga installeren..

 69. Hallo,

  Ik geef Cindy volkomen gelijk, het is gewoon erg klote als je iets gaat updaten en vervolgens zegt dat je er niet meer kunt spelen. Trouwens, Cindy je hebt helemaal geen verkeerde taalgebruik, hier is niets mis mee.
  Ik hoop ook dat Ea hier ook echt iets mee gaat doen omdat, ik er namelijk ook knettergek van wordt.

  Mvg, Danny

 70. Als ik mijn spel opstart, krijg ik eerst een zwart scherm en dan komt er een geluidje en een schermpje in beeld dat de initialisatie met de service mislukt is. Ik heb Ambitie en die heb ik opnieuw geïnstalleerd, maar het helpt niet.
  Iemand tips?

 71. Ik krijg precies hetzelfde!
  Alleen heb ik Ambities niet. De pakketten die ik al heb zijn; natuurlijk het basisspel, luxe-accessoires, supersnelle accessoires.
  Ik heb nu Buitenleven gekocht en nu geeft hij dus die foutmelding, wat moet ik doen?
  Ik heb geen zin om helemaal opnieuw te beginnen omdat ik het boekje van luxe-accessoires kwijt ben…

 72. Na het updaten van m’n spel probeer ik steeds de Version.tag te verwijderen maar hij komt constant terug! En nu?

 73. Ik heb ’t vandaag opgelost, wat ik gedaan heb :

  1. Alles verwijderen
  2. computer opnieuw opstarten
  3. Sims 3 basisspel installeren
  4. basisspel updaten ( komt meestal vanzelf op ’t scherm)
  5. uitbreidingspakket installeren ( + updaten, komt er ook automatisch op)

  en spélen!
  M’n downloads zijn er ook gewoon nog, ben enkel m’n opgeslagen spelletjes kwijt.

 74. Help:

  ik heb alle sims 3 en gedownload komt er op eens te staan fout opgetreden kijk in het logboek ik al 2x alle sims op nieuw gedownload het ligt teminste wel aan buurtleven of levensweg

   1. @simsbear, simsfan kan m toch gewoon gekocht hebben via origin(of hoe het ook heet ea downloadmanager) en dan moet je m toch downloaden.

 75. ik heb ze ook via origin !

  Dus: Help:

  ik heb alle sims 3 en gedownload komt er op eens te staan fout opgetreden kijk in het logboek ik al 2x alle sims op nieuw gedownload het ligt teminste wel aan buurtleven of levensweg

 76. @simsfan: Heb geen flauw idee xd
  @simsbear: Alsje sims ilegaal dowload dan hoef je niks te vragen (niet dat ik het doe) volgens mij staan er mapjes met uitleg dan (heb ik gezien bij me kennis) en jou reactie komt wel een beetje hard over 😉

 77. Simsfan, wat je het beste kan doen is EA nederland bellen, zij kunnen het je uitleggen wat je moet doen. Ik herkan je problemen, had het zelfde. Maar er noeten te veel handeling worden gedaan om het zo uit te leggen.
  Dus wees verstanding en bel de EA ned, tel 0208083219 ze zijn er iedere dag tot 21.00 uur

 78. Ik heb een probleem!!!!!! Wie kan me helpen??????

  Ik wil sims3 spelen (buurtleven) en nu staat er dat er een foutmelding is en ik in het logboek moet kijken. Maar waar vind ik dat logboek? En dan nog,… Als ik dat logboek vind dan zal er toch niet staan van doe dit en doe dat.

  Tering 🙁

 79. als ik abities wil instaleren dan gaat hij instaleren en dan is hij op 1 vierde en dan zecht hij dat er een fout is wat moet ik doen

 80. Ik heb sinds gisteren de sims 3 beestenboel gekocht… Geinstaleerd alles.. start ook op, maaaaaar ik ga hem spelen en tel tot 5 en BAM spel eruit, er komt een icoontje omhoog dat er iets met DEP instellingen is? Wat is dat? en hoe kan ik het uitzetten? Word er een beetje moedeloos van, heb echt alles al geprobeerd! Wie o Wie kan mij helpen om toch het spel te kunnen spelen? Gr Sandy

 81. hallo, dit is een oud forum maar misschien kan iemand my helpen?
  ik heb de update 1.31.118.015002 gedownload & opeens als ik op het poppetje klik, (je hoofd dicht by de wensen).
  blyft hij op 1 poppetje uit mijn gezin, ook de wensen laden niet..
  help?
  gr esmee.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *