Officiële Nederlandse aankondiging De Sims Middeleeuwen

Na veel geruchten is het dan eindelijk zover: De Sims Middeleeuwen is officieel aangekondigd.

De Sims Middeleeuwen wordt een heel nieuw spel: dus geen uitbreiding voor De Sims 3, en waar wij als S3N uitgebreid aandacht aan gaan besteden. Het spel voor de PC en de MAC zal in de lente van 2011 in de winkels liggen.

Beleef de Middeleeuwen met een gloednieuwe serie van de Sims Studio

De Sims Middeleeuwen bevat een verfrissende nieuwe wereld, innovatieve gameplay en nieuwe onderdelen die nog nooit vertoond zijn binnen de gamereeks

Keer terug naar de middeleeuwen! Het EA kondigde vandaag De Sims™ Middeleeuwen aan, een nieuwe serie die op dit moment ontwikkeld wordt en de populaire Sims™ in de Middeleeuwen plaatst. Je zult te maken krijgen met een nog nooit eerder vertoonde omvangrijke en interessante gameplay, die uniek is in de geschiedenis van De Sims. Creëer helden, ga op queeste, bouw een koninkrijk en maak kennis met de HeldenSims™. De creativiteit zal de pan uit rijzen, want je kunt verhalen vertellen als nooit tevoren; vol drama, romantiek, conflicten en humor.

“De middeleeuwen stonden bol van intriges, legenden en spanning. Het is de perfecte achtergrond voor een gloednieuwe serie van The Sims Studio, omdat spelers talloze verhalen kunnen vertellen,” aldus Scott Evans, overkoepelend manager van The Sims Studio van EA. “In De Sims Middeleeuwen kunnen spelers op nieuwe wijze met De Sims spelen. We hopen dat fans dit leuk zullen vinden. De nieuwe gameplay biedt spelers strategische mogelijkheden en rollenspellen, zodat ze een volledig koninkrijk kunnen besturen en queesten kunnen ondernemen.”
De Sims Middeleeuwen biedt je de kans om een middeleeuws koninkrijk op te bouwen. Je kan allerlei personages besturen, van koningen tot koninginnen en van ridders tot tovenaars, smeden en barden. Aan de hand van queesten kunnen allerlei verhalen verteld worden, waarin legendarische zwaarden gesmeed kunnen worden en koninklijke bruiloften georganiseerd kunnen worden. Ook kun je het koninkrijk tegen een kwade tovenaar beschermen of de fontein van de eeuwige jeugd opsporen. Iedere queeste kan weer anders verlopen, afhankelijk van welke HeldenSim je bestuurt.

Het lot van het koninkrijk ligt in jouw handen! Ga jij het koninkrijk intern uitbreiden, of ga je op zoek naar een keizerlijke bestuurswijze, waarbij je jouw macht vergroot door andere streken binnen te vallen? Ga je tijdens je queeste op zoek naar eeuwige roem, of richt je je op een betere gezondheid en welvaart voor het volk? De keuze is aan jou! Aan het begin van ieder nieuw spel kun je een nieuwe ambitie voor het koninkrijk kiezen en een nieuwe set verhalen vertellen.

Alles in De Sims Middeleeuwen is vormgegeven om een uitgebreide middeleeuwse wereld te creëren, van de op queesten gebaseerde gameplay tot de middeleeuwse voorwerpen, zoals zwaarden, martelwerktuigen en tronen, maar ook het hartelijke uiterlijk van de personages en de schilderachtige wereld zelf. Iedere nieuwe held die naar het koninkrijk komt kun je zelf volledig aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld hun karaktereigenschappen en zwakke plek uitkiezen. Personages worden niet alleen op legendarische queesten gestuurd, maar krijgen ook met de daagse beslommeringen te maken. Zieken moeten verzorgd worden, exotische goederen kunnen verhandeld worden en er moeten harnassen gesmeed worden. Van het krijgen van een baby tot deelname aan een koninklijk toernooi; jij bepaalt helemaal zelf wat er met je Sims gebeurt. Het tijdperk van de romantiek en hoffelijkheid is weer terug met De Sims Middeleeuwen.

De Sims Middeleeuwen voor PC/Mac is ontwikkeld door The Sims Studio en zal vanaf de lente van 2011 verkrijgbaar zijn. De game is nog niet beoordeeld door de ESRB.

71 reacties

 1. In de titel staat de sims 3 middeleeuwen, maar het is toch niet van de sims 3, maar een aparte serie?
  Verder lijkt het me wel leuk, maar op basis van wat ik nu erover weet ga ik het niet kopen.

 2. ??vreemd?? eerst staat er info op deze site hierover, 2 dagen later wordt het verwijdert vanwege een verzoek van EA naar andere sites en nu staat er ineens weer wel info.
  Ik snap er helemaal niks meer van…..

 3. Dit is een officiële aankondiging zoals er ook boven staat. Wat er eerder online was gekomen is inderdaad verwijderd op verzoek van EA. Meer is er niet aan de hand. 🙂

 4. Mja EA wilde ons verrassen natuurlijk, maar dat is ze niet gelukt.. mij niet tenminste. Ik snap niet waarom ze dit nou weer doen. Dit heeft niets met ‘Sims’ te maken in mijn ogen.. het lijkt wel dat ze er bewust een ‘The Sims’ voor plakken omdat het dan beter verkoopt.

  Sims is gewoon Sims zoals het is, en niet zoals zij het nu neerzetten.. maarja, mijn mening ..

  Ik vind trouwens die graphics wel oerlelijk vergeleken met Sims 3 xD

 5. De middeleeuwen stonden bol van intriges, legenden en spanning. Het is de perfecte achtergrond voor een gloednieuwe serie van The Sims Studio,

  Dus ja.. dit is een nieuwe serie. Geen uitbreiding 😉

 6. Het is een losstaand spel, net zoals de verhalenreeks bij De Sims 2.
  Alleen lijkt het nu wat anders te worden dan dat we gewend zijn; geen bouwmodus etc.
  Ik denk dat het eerder wat op MySims Kingdom enzo gaat lijken, hoewel ik dat nog nooit gespeeld heb.

  Het kan trouwens heel goed de sims 3 middeleeuwen heten, al lijkt dat mij niet gezien het logo. De Sims 2 Op een onbewoond eiland (voor de console) was namelijk ook geen uitbreiding van De Sims 2.

  Toen ik voor het eerst hoorde over dit spel, leek het mij wel leuk. Maar eerlijk gezegd ben ik nu al wat teleurgesteld. Ze noemen het enkel “Sims” om het goed te laten verkopen zonder dat het er ook maar iets op lijkt. Dan heb ik liever een andere game die beter is uitgewerkt en grafisch vele malen mooier is.
  Maar misschien oordeel ik te snel en zal dit spel ons nog verrassen.

 7. met het spel op zich lijkt niets leuk, en sommigen onder ons zullen dit waarschijnlijk heel leuk vinden… maar persoonlijk vind ik dat ze zich beter zouden bezighouden met de sims 3, dit spel is prioriteit en niet een nieuw sims spel, wat zijn we daar nou mee. Er loopt zoveel fout in de Sims3 dat het niet meer leuk is om te spelen! Mss moeten ze deze eerst is verbeteren en een paar super uitbreidingen uitgeven voor ze aan een gloednieuwe reeks beginnen.

 8. Dit is geweldig!! Ik heb altijd al een lichte obsessie gehad met de Middeleeuwen… “*barst uit in tranen van blijdschap*”

  1. Ik vind het allemaal erg leuk klinken en daarom gaan we er ook ruim aandacht aan besteden op onze site en forum en de hele mikmak 😀

 9. ik mis wel de groene dingen boven die sims
  dat geeft toch weer een minder gevoel dat je met de sims bezig ben
  dat vond ik juist leuk aan die verhalen serie
  dat het toch herkaanbaar de sims waren

 10. Ik dacht dat het een uitbreiding was. Eerlijk gezegt ben ik daar blij mee. Zal wel erg verwarrend kunnen zijn.
  Maar nu zal ea wel druk bezig zijn met dit en dan duurt het vast lang tot de 4e uitbreiding er komt. Ik mis dieren O.o

 11. Omdat er een verschil is tussen de persberichten en de aankondigingen is er 1 essentiele regel door mij vergeten:

  De Sims Middeleeuwen voor PC/Mac is ontwikkeld door The Sims Studio en zal vanaf de lente van 2011 verkrijgbaar zijn. De game is nog niet beoordeeld door de ESRB.

  mijn excuses daarvoor, de post is geupdate.

 12. Alsjeblieft niet zeg!
  Ik ben blij dat dit geen uitbreiding wordt maar vind het toch jammer dat EA hieraan gaat geloven.

  Inderdaad, het lijkt op RPG en dergelijke.
  Sommige van zulke middeleeuwse spellen leken soms inderdaad op de Sims maar was altijd blij dat het er ver vandaan lag.
  Ik ben er duidelijk geen liefhebber van maar ben toch benieuwd hoe ’t zal worden, puur omdat het Sims is.

 13. Ik heb er nog eens naar gekeken en als ik die screenshots zie, krijg ik eerder het gevoel dat ik Settlers ofzo aan het spelen ben dan Sims. Dit verstevigd mijn vermoeden alleen maar meer; plak er De Sims.. voor en u hebt meteen een hit! ..

  Dit gaat echt weer zo’n spel worden waar je de heletijd bezig bent met questen inplaats van het ‘leven’ van je Sim.. Vind het jammer dat EA nu ookal The Sims franchise uitmelkt door voor elk nieuwe game de titel The Sims… voor te dumpen.. Ik vind het nog niet speciaal genoeg om dit spel ooit aan te schaffen.

 14. ik vind het een leuk idee alleen vind ik het wel dom dat ze het niet op de sims 3 zelf aansluiten want dan had ik um wel gekocht. maar nu die er niet op aansluit koop ik um liever niet

 15. Oh oh, ik zie het al voor me…

  EA wil de Sims franchise uitmelken met deze Sims Middeleeuwen.
  Gaat een slecht spel worden en bijna niemand koopt het.
  Bij EA daalt het vertrouwen in de Sims.
  Slechtere Sims.
  Niemand gaat het meer kopen.
  Het hele Sims gedoe gaat dood.
  Will Wright pleegt zelfmoord…

 16. hey ga ff doen wat ik nu zeg A.U.B. kijk iedereen wilt natuurlijk zijn eigen uitbereidingspakket hebben (dus wat hij zelf bedacht heeft) dus maak een uitbereidingspakket waar je je eigen uitbereidingspakket kan maken ja dus doe mijn idee gewoon en als jullie ditlezen dan denken jullie natuurlijk van nee want anders dan koopt iedereen alleen dat en dan krijgen wij geen geld meer, maar dan maak je toch gewoon de sims 4 en dan kunnen jullie toch gewoon weer beginnen met jullie zelfgemaakte uitbereidingspakketten oh ja en trouwens de sims 4 moet in 3D gemaakt worden dat is vet maar dat hoeft niet per c

 17. Louis, wat jij voorstelt (“gewoon” iets maken waarmee we zelf uitbreidingspakketten kunnen maken) is bijna onmogelijk. Je zou programmaschrijver/ontwerper moeten zijn om alles te kunnen aanpassen wat je wil, anders zou EA heel erg veel opties moeten toevoegen en dan ben je nog altijd beperkt tot die opties die EA je geeft. Het is overigens uitbreidingspakket en niet uitbEreidingspakket. En het is per sé, niet per c. Vraag me verder af wat je bedoeld met 3d met betrekking tot het spel. Volgens mij blijft alles 2d totdat ze hem 3d maken en je er daadwerkelijk met een 3d brilletje voor gaat zitten. Hetgeen mij echt verschrikkelijk lijkt want dan heb je na een uur pijn in je kop.

 18. Hoi iedereen,
  sluit het echt aan bij de andere sims3? Want anders lijkt me dat wel stom. Maar vind de gewone sims3 super tof!!! 🙂
  Groetjes aan iedereen

 19. ik vind het echt wel koel dat er nu de sims middeleeuwen ontstaat echt fantasthis van jullie giniaal ik hoop dat er supper veel mogelijk heeden haan zijn in de sims middeleeuwen hoor veel sucses voor jullie en ik hoop wel dat de sims middeleeuwen rap uitkomt hoor bevoorbeeld 25 januari 2011 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik zou wel wat meer te weten willen zoo als meer filmpjes en veel meer uitleg over hoe het spel inn makaar zit maar ik zie wel wat jullie doen daag

 20. ”Ik heb wel iets met de middeleeuwen. Ik snap nou niet waarom iedereen zo negatief is, je kan toch beter afwachten?”Tja dat blijft natuurlijk altijd mijn mening, maar zoals hiervoor al gezegd is, lijkt het mij ook wel leuk ik heb wel iets met de middeleeuwen.” Maar ik ga nu eten. xD Doegh, bedankt dat ik mijn reactie even kon plaatsen. ‘-‘

 21. Ik heb vele verhalen gehoord dat er De sims 3 middeleeuwen komt. Eigenlijk heeft het niets met sims 3 te maken, maar ze geven het deze naam omdat het er veel op lijkt . Dus eigenlijk is dit gewoon en spel. En voor de mensen die hier wel van houden , ik heb met een engelse trailer gehoord dat hij in de Lente : Mei 2011 komt op welke dag weet ik niet precies maar Hij komt er aan!

 22. Het is dan wel niet van De Sims 3 zelf, maar dat staat ook in de titel. Ik kan die negatieve reacties snappen, omdat we hopen op een uitbreiding van De Sims 3 zelf. Maar gedult word beloond!! De informatie, screenshots en filmpjes die ik heb gelezen en gezien, hebben mij zeker wel geprikkeld om deze Sims uitbreiding te kopen. Ik vind het leuk dat er iets anders op de markt is, dan alleen de uitbreidingen. En geef toe, De Sims 3 Middeleeuwen in combinatie met De Sims 3 Na Middernacht?! Dat is toch ook niks, dan ga je de 4de tot de 16de eeuw mixen met de 21ste eeuw. Ik heb De Sims Middeleeuwen al gereserveerd, dus de dag dat hij in winkels ligt, heb ik hem al in mijn computer zitten! 😀

 23. hey ik begrijp wel dat jullie het liever als uitbreidings pakket haden gehad had ik zelf ook graag gewild maar toch lijkt het me een top spel maar ik twijfel nog of ik het ga kopen want hij kan bij ons maar op een com en als ie het dan niet doet dan heb ik 50euro weg gegooit maar ik wil het wel graag !!!! maar als je dit allemaal zo leest dan maak het de keus niet makkelijker !!! dus help!!!
  p.s de sims middeleeuwen is nu al in de winkel !!!!

 24. Ik vind er weinig ‘help’ aan, dewiop. als je twijfeld, gewoon nog ff wachten en niet lopen ‘panieken’.heel simpel.
  over een jaar is t echt nog wel te koop en mss heb je dan een pc die t wel aankan.

 25. meschien heb je gelijk maar ik word gek van het idee dat ik het niet weet en dat ik er dan maar op moet gaan zitten w8

  1. dan ga je gewoon ff creatief wezen met ‘de gewone’sims.
   Neem nu maar aan van een overjarige sims speler dat je echt niet gek wordt van ergens op wachten.tis alleen niet leuk.
   ze zeggen dat er leven is buiten de sims 😉

   1. meschien heb je wel gelijk maar het is toch iets waar je geweten van gaat knagen hihi! trouwens hoe lang speel je dan al ???? en welke sims heb jij dan ???? en dan heb ik nog een vraag heb jij er over gedacht sims middeleeuwen te kopen ???? ja ik weet het nog al veel vragen en je hoeft er niet andwoord op te geven als je niet wilt maar tog
    🙂 (p.s ik weet dat het er al staat )

 26. meschien heb je wel gelijk maar het is toch iets waar je geweten van gaat knagen hihi! trouwens hoe lang speel je dan al ???? en welke sims heb jij dan ???? en dan heb ik nog een vraag heb jij er over gedacht sims middeleeuwen te kopen ???? ja ik weet het nog al veel vragen en je hoeft er niet andwoord op te geven als je niet wilt maar tog

 27. heej ben je aan t powerposten, dewiop? 😉
  waarschijnlijk te snel 2x op t knopje gedrukt :-S
  maar met dat overjarig bedoel ik ten 1ste mn leeftijd jaja 45…..
  en ik speel al een paar jaar de sims, eerst een tijd 1 toen begon ik aan 2 en ging al heel snel op 3 over, was veel leuker. middeleeuwen kopen??? ikke niet, totaal geen interesse.
  maar nu genoeg offtopic

 28. ik heb een vraag over het spel ik heb gister mijn spel afgesloten en ik wil vandaag weer beginnen maar ik kom niet in de levens modus iemand hier een antwoord op?(ik blijf steeds in bouw modus steken)

 29. Hallo iedereen,
  ik heb dat spel ook maar ik weet niet waar ik als arts graskruid kan vinden en anders heb ik mijn dagenlijkse taken ofzo niet volbracht. Weet iemand waar ik die kan vinden?

  1. Nee je hebt geen Sims 3 nodig. De Sims Middeleeuwen is een heel nieuw spel. Een basis game met straks weer uitbreidingen.

 30. Dit spel gekocht met het idee dat het een uitbreidingspakket was van sims3 de reclames hiervan waren duidelijk misleidend en werden ook getoond bij de sims3 als ware het een uitbreiding , alhoewel het woord niet genoemd is , vindt dit een schandalige manier van misleidende reclame maken van een product dat een op zichzelfstaande spel is.
  SCHande !!! niet kopen uls als je een uitbreiding wenst .
  Ik zit er nu mee te kijken veel centjes weggegooid want ik wil helemaal geen opzich staande versie .

  1. als je heel goed op deze site ervoor had gekeken had je wel gemerkt dat het geen uitbreiding is! dus lees ook eerst op deze site als je iets hoort of leest ;)!

 31. Tja billie, hier maken ze al heeel lang reclame van en t was ook al lang duidelijk dat het gen uitbreidingsset was.
  het ziet er naar uit dat je niet goed gelezen hebt, das vette pech.
  de volgende keer toch maar even wat beter opletten.

 32. ik speel het spel en vind het een mooi spel maar ik kom niet verder met een missie.
  ik moet langs de kust Zeilen maar als ik naar de haven ga staat er langs de kust Varen. heb het varen al geprobeerd maar de Queeste iets wil niet voltooien..
  Kan iemand mij helpen?

 33. Ik speel het spel ook, en ik vind het heel leuk! Ik kom alleen niet verder met een missie, ik kan iets niet vinden… Weet iemand waar je manastenen ofzo kan vinden?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *