Fokgames: De Sims Middeleeuwen review

Hoewel De Sims: Middeleeuwen een duidelijke Sims-game is, is de serie met dit spel wel een andere weg ingeslagen. Het doelloze van de originele Sims-games is verdwenen en daarvoor in de plaats zijn vele korte verhaallijnen gekomen. Deze verhaallijnen zijn voorzien van een flinke laag absurde humor, maar ze zijn tegelijkertijd niet erg uitdagend omdat je aan het handje gehouden wordt. Hoewel de ontwerpmogelijkheden voor de Sims ook in dit deel terug te vinden zijn, is helaas de mogelijkheid om qua architectuur je gang te gaan wel verdwenen. Geen eigen paleisjes, houten krotten of kastelen in deze game, behalve degene die mee worden geleverd. Binnenshuis kun je je nog wel gewoon uitleven!

Of De Sims: Middeleeuwen voor jou een verbetering is ten opzichte van De Sims 3 hangt af van wat je zoekt in een game. Ben je vooral bezig met ontwerpen in de Sims dan zal dit deel je waarschijnlijk wat tegenvallen, maar als je genoeg had van je continu bezighouden met futiliteiten als naar het toilet gaan en liever wat met je Sim wil ondernemen dan is dit een zeer geschikte game. Het biedt in ieder geval veel meer dan de originele games, terwijl de kern daarvan ook bewaard blijft en dat is een ontwikkeling die ik alleen maar toe kan juichen!

Pluspunten
+ Een doel in de Sims
+ Humor
+ Minder basisbehoeften

Minpunten
– Enkel binnenhuis architectuur
– Quests nemen je aan het handje

Cijfer: 7,5

| Fokgames: De Sims: Middeleeuwen review |

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

7 reacties

 1. Het doelloze van de originele Sims-games is verdwenen.

  Nou ja zeg: dat valt reuze mee hoor: ik vermaak me al jaren met De Sims. 😛

  1. hoezo doelloos?? toch alleen voor fantasieloze mensen, want ik heb er al jaren plezier mee. de ene keer huisjes ontwerpen/maken en dan weer simspoppetjes creeren en van alles met ze uitproberen.
   als ik 70 ben heb ik er waarschijnlijk nog steeds lol mee 😉

   1. Fokgames is tegenwoordig een stuk aardiger over De Sims games. Vroeger was het (net al veel andere gamesites) toch vaak Sims bashen en EA Bashen. Er is veel veranderd 😛 Alleen veel bezoekers van fokgames etc lopen nog een beetje achter: vele blijven De Sims helemaal niks vinden of durven er niet voor uit te komen dat ze De Sims leuk vinden. Arie Boomsma maar eens bellen voor een Coming Out voor dat soort ‘in de kast’ De Sims fans LOL.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *