SimGuruGraham breekt de stilte rondom De Sims 4 op de pc

SimGuruGraham

Sinds het verschijnen van De Sims 4 Mijn Eerste Huisdier Accessoires bijna twee maanden geleden is het verrassend stil gebleven rondom De Sims 4 op de pc. Met het (in ieder geval ditmaal) overslaan van de kwartaal teaser en het verdwijnen van prominente SimGuru’s als Drake en Daniel is er daardoor de angst ontstaan dat De Sims als franchise op de pc een langzame dood aan het sterven is. Op zich geen vreemde gedachte, zeker als je bedenkt dat De Sims Mobile juist wél volop in het nieuws is geweest met haar evenementen.

SimGuruGraham, een van die SimGuru’s die zich bezig houdt met de ontwikkeling van accessoirespakketten, heeft als antwoord daarop de tijd genomen het onderstaande bericht te schrijven. Hiermee probeert hij nogmaals te benadrukken dat De Sims 4 het juist hartstikke goed blijft doen en dat de pc ook altijd de hoogste prioriteit zal hebben bij Maxis. Er is nog een hele weg voor ons, dus van een einde is nog lang geen sprake. Tegelijkertijd wordt daarbij ook bevestigd dat De Sims 4 op de pc ook op EA Play aanwezig zal zijn, naast de eerder al bevestigde De Sims Mobile– en De Sims 4 Console-groepen. We wisten al dat De Sims 4 op EA Play aanwezig zal zijn met de volgende De Sims 4 ervaring komt, maar wat die ervaring precies is en op welk(e) platform(en) zullen we nog moeten zien. EA Play wordt gehouden op 9 tot 11 juni 2018, dus voor nu nog maximaal een maand aan stilte.

SimGuruGraham

Hey all, I know many of you in the community have been hungry for an update. I want to offer the extent of what I can say currently, to help put some of you at ease in this quieter period of time.

I think the last official news you’ve seen about what’s on the horizon was regarding EA Play in June, where the next Sims 4 experience will be on-hand and playable. It’s important to reaffirm that this still holds true. Members of the Sims 4 Console and Sims Mobile teams have already confirmed that they’ll be attending… let me add to that and say that yes, members of The Sims 4 PC team will be at EA Play as well (sorry, that doesn’t include me this year!) Rest assured that The Sims on PC is doing very well, continues to be a top priority within Maxis, and it isn’t going anywhere.

So… you might be wondering why I’m sharing this, and why now? Murmurs of the SimGurus on the PC team being quieter than normal haven’t fallen on deaf ears. Those of you active in online Sims’ communities likely know that SimGuruDrake, our former PC community manager, chose to leave and pursue other opportunities recently. As game developers, we’re given a ton of freedom to go out and discuss many aspects of our jobs and The Sims from our personal point of view. Because of that, it’s important that we have someone in our CM role to help look out for us devs, and moderate tough discussions. They’re also on the frontline of sharing official statements from the studio. In light of that, us SimGurus on the PC team have been asked to exercise additional careful judgment in what we say until that CM role is filled.

Yesterday, we had a studio wide meeting (nothing unusual, just something we do every few months so our studio leadership has a chance to speak with us all as a group.) Being someone that tries to stay active and involved with this Sims community, I raised a question about how we haven’t been as forthcoming recently without a CM to mediate public discussions, and how that’s resulted in general unrest amongst you. What was expressed to me was that, while we aren’t going to discuss or refute rumors and speculation point for point (which I’d really suggest approaching with a healthy dose of skepticism), it’s totally fine to reiterate publicly shared info that yes, The Sims 4 continues to be a genuine success, and there’s plenty to look forward to on the PC in the future.

So, that’s what I’m here doing… This isn’t intended to be me speaking on behalf of the studio, it’s just sharing my perspective on how things currently stand. I don’t assume to speak collectively for the group, but I know many of us who volunteer to be SimGurus want to reach out when we see your concerns. Hopefully you’ll understand if this post doesn’t lead to me answering a bunch of topical questions; it wouldn’t be appropriate for someone in my role to do so. Here’s looking forward to us hiring a CM for this PC community so that everyone gets comfy chatting again!

SimGuruGraham

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

2 reacties

  1. Er is vast flink wat onrust, ik denk dat ze niet zo maar zo’n bericht sturen. Ik kreeg er niets van mee omdat ik niet op andere sites/fora over de Sims zit. Jij wel Rudy?
    Ik ben in elk geval blij met dit nieuws, want speel nog steeds de Sims 4 alleen op de pc (geen telefoon of iets anders).

    1. Ik maak me nu nog niet al teveel druk eigenlijk, zeker niet totdat we eerst EA Play hebben gehad met de nieuwe DS4 ervaring. Ik heb zeker wel de anonieme ‘bronnen’ gezien waar andere sites mee zijn gekomen, maar daar kun je op dit moment gewoon nog niets mee. De Sims 4 staat nog altijd in de top bij Origin spellen, dus het verkoopt zeker goed. Ze missen sinds het vertrek van SimGuruDrake alleen een community manager, dus vandaar dat de communicatie tot die tijd wel een dingetje zal blijven omdat niemand per ongeluk iets teveel wil prijsgeven.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *